Hlavní obsah

Armstronga ztvární herec Damon

JOHANNESBURG

Osobnost Lance Armstronga ztvární v chystaném filmu o jeho životě hollywodská hvězda Matt Damon, tedy muž, kterého si sedminásobný vítěz cyklistické Tour de France sám přál.

Foto: spirit

Matt Damon

Článek

Legendární rekordman nejprestižnějšího etapového závodu světa prozradil některé detaily připravovaného filmu během návštěvy Jihoafrické republiky se svou přítelkyní Sheryl Crowovou. Tu by měla hrát Sarah Jessica Parkerová.

"Matta znám už řádku let, sám o tu roli projevil zájem a vím, že ji může ztvárnit velmi dobře jak po stránce sportovní, tak jako pacient," řekl Armstrong, který o "svém" filmu poprvé informoval veřejnost už loni v červenci krátce po završení sedmého vítězství na Tour.

Je herec Matt Damon dobrým typem pro ztvárnění cyklisty Lance Armstronga?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Diváky do kin má nepochybně přilákat nejen mimořádně spěšná sportovní kariéra dnes již bývalého cyklisty. Jádrem scénaře nutně musí být vítězný Armstrongův boj s rakovinou varlat.

O zpracování cyklistova příběhu by se měl postarat scenárista Scott Silver, který je podepsán pod životopisným snímkem rappera Eminema 8 Mile. Damon se proslavil například v oscarovém snímku Dobrý Will Hunting a rolí agenta Jasona Bournea. Armstrong o svých životních zkušenostech i píše a jeho knihy se staly celosvětovými bestsellery. Vyšly i některé neautorizované životopisy cyklisty, který kvůli nim autory žaloval.

Reklama