Hlavní obsah

Kreuziger válčí o novou smlouvu, ale nesmí panikařit

Praha

Parádní start do sezóny prožívá Roman Kreuziger, český cyklista ve službách stáje Tinkoff. Při pětietapovém závodě Kolem Andalusie vybojoval šesté místo. Devětadvacetiletému borci nevyšla podle představ časovka, naopak se zaskvěl při nedělní královské etapě.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Kreuziger byl jedním ze dvou lídrů stáje společně s Rafalem Majkou. Ani jeden však nezvládl boj s chronometrem, kdy měl český závodník až třiadvacátý čas a ztratil dvaapadesát sekund. Jeho polský parťák byl jen o vteřinu rychlejší. „Roman odvedl velmi dobrý výkon, když si uvědomíme, že šlo o první start po týdnech přípravného drilu. Celkově musíme zlepšit časovku, ale je na správné cestě," vyslovil chválu sportovní ředitel týmu Bruno Cenghialta.

„Měl jsem za sebou soustředění na Kanárských ostrovech, poslední kemp trval přes měsíc. Mám důležitý základ pro sezónu. Podle výškových metrů a všech čísel jsem vlastně absolvoval jednu Grand Tour. Období tréninku bylo dlouhé, jsem rád, že sezóna začala," říkal Kreuziger. „Pro mě byla Andalusie perfektním závodem na rozjetí směrem k Tirrenu, což by měl být první vrchol mojí sezóny," vykládal o závodě, který v Itálii startuje 9. března.

Závodit s čistou hlavou

„Chci se během sezóny vrátit na úroveň, kde jsem byl v roce 2013. Budu závodit s čistou hlavou a dostanu prostor i jako lídr. Právě Tirreno by mělo být prvním vrcholem, dalším pak jarní klasiky," vyprávěl. Současně vše směruje k Tour de France, kde bude pomáhat k triumfu Contadorovi. „Pojedeme spolu pouze Kolem Baskicka, jinak budou naše programy odlišné. Ale není v tom problém. Alberto ví, že mi může věřit. Známe se dlouho," vysvětloval.

Během sezóny, kdy jej s největší pravděpodobností čeká i olympijský závod, pojede o nový kontrakt. „Není to poprvé, kdy bojuju o smlouvu. Týmy už mě znají, nicméně i tak potřebuju slušné výsledky. I proto chci chytit už začátek. Pokud by se však něco nevydařilo, nesmím panikařit," předsevzal si Kreuziger.

Jeho stávající tým Tinkoff má nejistou budoucnost. Majitel týmu jej totiž po sezóně nehodlá podporovat. „Nikdo není přesně schopen říci, co bude. Od nás se očekává stoprocentní přístup a nejlepší výsledky," doplnil.

Reklama