Hlavní obsah

Cyklokrosař Šimůnek bude jezdit za Tábor

Cyklokrosař Radomír Šimůnek bude pokračovat v závodní kariéře. Po dlouhodobém působení v Belgii, kde dvaatřicetiletý reprezentant naposledy hájil barvy týmu ERA Real Estate-Murprotec, se však vrací domů a bude oblékat dres týmu ČEZ Tábor.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek na archivním snímku.

Článek

"Zkušenosti, které jsem čerpal posledních deset let v Belgii, se musí také nějak zúročit a je třeba je předávat dál, aby to obohatilo i další kluky. Třeba někde dělají chybu a člověk jim může pomoct, aby byli zase o něco lepší. Pak nám tady třeba zase vyroste nový mistr světa," uvedl na dnešní tiskové konferenci Šimůnek.

Mladším kolegům z týmu by se jeho zkušenosti mohly hodit - jihočeská cyklokrosová bašta v příštím roce uspořádá evropský šampionát. "Pokud budou mít chuť, rád jim pomůžu, abychom se na příští rok dobře připravili a udělali co nejlepší výsledek," řekl Šimůnek.

V rozhodování, zda dál závodit, mu hodně pomohla devátá příčka z mistrovství světa v Heusden-Zolderu na konci ledna, ale také premiérový zisk domácího titulu. Zvažoval tak hlavně možnosti, kde zakotví.

"Jsem od roku 2005 soustavně pryč. Přitom jsem takový nacionalistický Čech, takže bych rád někdy fungoval doma. Člověk je přes sezónu v Belgii, manželka doma, nějak to dáváme dohromady, ale není to nic jednoduchého. Člověk by také rád založil rodinu, ale přes Skype to těžko udělám," řekl po světovém šampionátu.

V Táboře si od jeho příchodu hodně slibují. "Tvoříme perspektivní tým mladých cyklokrosařů a chtěli jsme k nim přivést zkušeného závodníka, který by jim měl jít příkladem. S Radkem počítáme jako s lodivodem, který by měl pomoci náš tým zviditelnit," uvedl předseda klubu Josef Krch.

Reklama

Související témata: