Hlavní obsah

Štybar slavil jako carský důstojník. Parťákům ukázal, jak se otevírá šampus

Chyběla snad jen pořádná šavle. Zdeněk Štybar ovládl čtvrteční druhou etapu cyklistického závodu Tirreno-Adriatico a ve skvěle obsazeném podniku se ujal průběžného vedení. S kolegy z týmu Etixx-Quick-Step tak měl český jezdec důvod k oslavě a ukázal, že ovládá i tradiční sabráž, tedy otevření lahve šampaňského pomocí sečné zbraně.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Vítězná úleva Zdeňka Štybara v cíli druhé etapy závodu Tirreno-Adriatico.

Článek

Šavle sice v rukou třicetiletého závodníka chyběla, rodák ze Stříbra ale ukázal, že jako náhrada bohatě postačí jídelní nůž. Povzbuzován kolegy si počínal jako zkušený carský důstojník a hrdlo lahve oddělil jedním pohybem. Podívejte se na video, které při oslavě pořídil Štybarův stájový kolega Tony Martin.

Štybar ve čtvrteční etapě úspěšně zaútočil necelé tři kilometry před cílem a pásku proťal s jednosekundovým náskokem před pelotonem, který do cíle přivezl Slovák Peter Sagan. „Když přišla šance a udělal se malý prostor, dal jsem do toho všechno. Doufám, že Tirreno-Adriatico pro mě znamená dobrý start do bloku úspěšných závodů. Rád bych si dres lídra udržel až do konce, ale bude to složité," líčil v cíli spokojeně.

Český jezdec si tak spravil chuť po sobotním jednorázovém závodu Strade Bianche, kde mu překazil obhajobu vítězství Švýcar Fabian Cancellara. Ve středu pak Štybar pomohl své stáji ke druhému místu v týmové časovce, která Tirreno-Adriatico zahájila.

Reklama

Související témata: