Hlavní obsah

Mistr světa Sagan vyhrál 100. ročník klasiky Kolem Flander. Štybar dojel osmý

Oudenaarde

Mistr světa Peter Sagan ze Slovenska vyhrál po sólovém úniku jubilejní 100. ročník cyklistické klasiky Kolem Flander. Zdeněk Štybar dojel po náročných 255 kilometrech a více než šesti hodinách v sedle osmý v hlavní skupině.

Foto: Claudio Peri, ČTK/AP

Peter Sagan (v červeném).

Článek

Šestadvacetiletý Sagan si připsal jedno z nejcennějších vítězství v kariéře týden poté, co prolomil "kletbu" a na závodě Gent-Wevelgem zaznamenal první výhru v duhovém dresu. Člen týmu Tinkoff se odpoutal od soupeřů v posledním stoupání v závodě na Paterberg a náskok udržel i na zbývajících 13 kilometrech po rovině.

"Jsem moc šťastný. Závod byl těžký od začátku do konce, celý den se jelo na plný plyn," řekl Sagan, když si vychutnával své první vítězství na jednom z takzvaných cyklistických "monumentů". "Výhru chci věnovat těm dvěma klukům, kteří minulý týden zemřeli," zmínil se o belgických cyklistech Antoineovi Demoitiém, jenž nepřežil srážku s motocyklem na Gent-Wevelgem, a Daanu Myngheerovi, který podlehl infarktu na Critérium International.

Cancellara stíhal Slováka marně

Sagana marně stíhal trojnásobný vítěz závodu Fabian Cancellara, jenž navzdory svým tempařským schopnostem v závěru spíše ještě ztrácel. Loučící se Švýcar dojel do cíle v Oudenaarde druhý s odstupem 25 sekund, třetí byl se ztrátou dalších dvou sekund Belgičan Sep Vanmarcke.

Skupina pronásledovatelů dorazila s odstupem 48 sekund. Štybar byl nejlepší z domácího týmu Etixx-Quick-Step, jenž letos stále na jarních klasikách čeká na výrazný úspěch. Příští neděli je na programu další slavný závod Paříž-Roubaix.

Cyklistický jednorázový závod Kolem Flander (WorldTour) - 255 km:
1. Sagan (SR/Tinkoff) 6:10:42
2. Cancellara (Švýc./Trek) -25
3. Vanmarcke (Belg./LottoNL) -27
4. Kristoff (Nor./Kaťuša)
5. Rowe (Brit./Sky)
6. Van Baarle (Niz./Cannondale)
...8. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) všichni -48

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články