Hlavní obsah

Alonso se řítil Madridem jako na dráze

Madridská třída La Castellana v neděli patřila nejnovější kometě formule 1 Fernando Alonsovi. Ulicí se obvykle šinou pomalé kolony vozidel, talentovaný pilot Renaultu jí však v pěti ďábelsky rychlých kolech prolétl se svým monopostem dvoustovkou... Exhibici jednadvacetiletého Španěla sledovalo asi 75 tisíc nadšených krajanů.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso pod sprchou šampaňského z rukou Michaela Schumachera po GP Španělska.

Článek

Alonso nadchl fanoušky nejrychlejších vozů druhým místem v květnové Velké ceně Španělska na okruhu v Barceloně, v níž patřil společně s vítězným Michaelem Schumacherem k hlavním aktérům závodu. Úspěšným vystoupením v Katalánsku se zapsal nejen do srdcí španělských motoristických příznivců, ale vyrovnal také nejlepší výsledek španělského pilota ve formuli 1, kterého před dlouhými sedmačtyřiceti lety dosáhl Alfonso de Portago na okruhu v Silverstonu.

Přestože v Barceloně řádně proháněl úřadujícího šampióna a pětinásobného mistra světa Schumachera, na nejvyšší příčky zatím nemyslí. "Nemyslím si, že by byl Renault připravený na boj o vítězství. Soustředím se na to, abych bodoval. Čím více bodů získám, tím to bude lepší, a pokud dokáži znovu vystoupit na stupně vítězů, bude to ještě lepší. Třeba už v Rakousku," obrátil pozornost k šestému dílu šampionátu, který se pojede 18. května na A1-Ringu.

Reklama

Související témata: