Hlavní obsah

Co děláš, idiote?! Cyklisty málem pokosila doprovodná motorka. Sagan se opět předvedl

Paříž
Aktualizováno

Být profesionálním cyklistou, to se v posledních týdnech a měsících rovná každodennímu strachu o vlastní život. To největší nebezpečí nepřichází z hromadných pádů či nehod ve velké rychlosti, nýbrž od doprovodných motocyklů! Na konci března kvůli kontaktu s motorkou zemřel Belgičan Antoine Demoitié, několik dalších závodníků včetně Itala Elii Vivianiho mělo obrovskou kliku během nedělního podniku Paříž-Roubaix.

Motorkář na Paříž-Roubaix srazil cyklistu Vivianiho.

 
Článek

Cyklista Sagan se během klasiky Paříž-Roubaix vyhnul hrozícímu pádu.

Jezdce týmu Sky zezadu srazila motorka přesně ve chvíli, kdy s dalšími závodníky na zúženém kostkovaném úseku dobržďoval a snažil se vyhnout hromadné kolizi. Motorkář situaci nedobrzdil a přišla nebezpečná kolize.

„Co to děláš, idiote?! Proč sakra jezdíš tak blízko!" sepsul ho další ze závodníků. Viviani cíl závodu neviděl, musel totiž do nemocnice, odkud byl následně s několika odřeninami propuštěn. Ital se tou dobou držel ve skupině s Peterem Saganem a Fabiem Cancellarou.

„Doufám, že už se to začne konečně řešit, protože ho srazila doprovodná motorka a Viviani skončil na zábradlí. Neměli by tady být žádní motorkáři poblíž cyklistů," rozčiloval se sportovní ředitel týmu Sky Servais Knaven.

Naopak slovenská hvězda Sagan se ve 114. ročníku této klasiky znamenitě vyhnula hrozícímu pádu. Švýcar Cancellara při stíhání vedoucí skupinky spadl, ale za ním jedoucí Sagan ho nenásledoval.

Slovák rychle zareagoval - nadzvedl přední kolo, překonal překážku a záhy pokračoval v závodě. „Byl jsem rád, že jsem nespadl. Ale dál už nebylo s kým spolupracovat. Od tohoto okamžiku pro mě závod skončil," přiznal Sagan, který dojel jedenáctý se ztrátou 2:20 na vítězného Australana Mathewa Haymana. Češi Jan Bárta a Zdeněk Štybar dojeli s velkou ztrátou v závěru pole.

Reklama

Související témata: