Hlavní obsah

Kulhavého první závod po zlomenině? Kolo pro život nadcházející sobotu

Praha

Kolo pro život, největší domácí seriál závodů horských kol, odstartuje nadcházející sobotu v Dobřichovicích u Prahy. Patronem již sedmnácté sezóny je stejně jako v loňském roce brankář Petr Čech. Organizátoři si kladou za cíl přilákat na start šestnácti podniků v průběhu celého roku více než pětadvacet tisíc závodníků, což představuje dosavadní rekord.

Foto: Miloš Lubas

Pavel Boudný slaví vítězství na trati závodu Kolo pro život v Mladé Boleslavi 2015. Druhý dojel Kristián Hynek.

Článek

Hned start v Dobřichovicích vyšperkuje zlatý olympijský medailista z Londýna Jaroslav Kulhavý, který se vrací do top formy po dvojité zlomenině levé ruky. „Kola pro život se účastním rád, protože pro mě představuje závodní oddech. Nejedu pod tlakem, že musím vyhrávat. Netíží mě závodní stres. Hezky si při tom užiju cyklistiku," vykládal Kulhavý, který je pro letošní rok tváří seriálu stejně jako v minulém roce.

"V Brdech stejně jako vloni nebudu chybět, ale jestli se postavím na start hlavního závodu ještě sám nevím. Možná se svezu po startu jen na první kopec, abych vyzkoušel, v jakém stavu tělo po té pauze vlastně je," přemítal Kulhavý.

Stejně jako v minulosti budou trasy rozděleny podle délky a náročnosti do čtyř kategorií, aby v jediný den mohli do závodu vyrazit profesionálové, amatéři, děti, starší ročníky i skutečně sváteční cyklisté.

„Je pro mě radost být součástí projektu, díky kterému mohou celé rodiny společně trávit svůj volný čas sportem v nádherných koutech naší české přírody. A vůbec nejvíc mě těší stoupající počet dětí, které mají chuť postavit se na start dětských závodů, a fakt, že jim to rodič umožní," pronesl k blížícímu se startu seriálu Petr Čech, patron Kola pro život a brankář anglického Arsenalu.

Pro malé bikery je obrovským lákadlem možnost nominovat se na Mistrovství dětí a mládeže horských kol z jednotlivých závodů Junior Trophy v rámci Kola pro život, přičemž samotný šampionát se uskuteční v rámci elitního MS v Novém Městě na Moravě 2016.

Program Kola pro život 2016
23. 4. Trans Brdy České spořitelny, 30. 4. Hustopeče, 14. 5. Mladá Boleslav Tour, 21. 5. Jestřebí hory, 4. 6. Orlík Tour, 11. 6. Ještěd Tour, 25. 6. Bikemaraton Drásal, 9. 7. Vrchlabí – Špindl Tour, 23. 7. Praha Karlštejn Tour, 30. 7. Šumavský MTB maraton, 13. 8. Karlovarský Bikemaraton, 20. 8. Manitou Železné hory, 3. 9. Plzeňská MTB 50, 10. 9. Znojmo Burčák Tour, 24. 9. Oderská Mlýnice, 1. 10. Vysočina Arena.

Reklama