Hlavní obsah

Po třináctém cyklistickém titulu měli Sáblíková i trenér Novák smíšené pocity

Suverénně splnila v časovce roli favoritky a získala v Hodoníně třináctý cyklistický titul mistryně republiky v kariéře, přesto Martina Sáblíková v cíli štěstím nezářila. Poté, co zvedla pohár nad hlavu, trojnásobná olympijská šampiónka v rychlobruslení přiznala, že má smíšené pocity.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martina Sáblíková během časovky na mistrovství České republiky a Slovenska v silniční cyklistice.

Článek

„Kvůli tomu, co se děje poslední dobou ohledně mého startu na olympiádě v Riu, to bylo pro mě na trati docela obtížné. A to nejen kvůli obrovskému vedru. Motivaci jsem ale nakonec našla. Vždyť proti mně stály těžké soupeřky. Jarmila Machačová i Anežka Drahotová to na silnici umí. Se svým výkonem i vítězným časem jsem nakonec spokojená," svěřila se devětadvacetiletá Sáblíková.

Přiznala, že čím víc se přibližuje datum zahájení olympijských her v Brazílii, honí se jí hlavou čím dál černější myšlenky. „To čekání, jestli se něco stane v můj prospěch, je strašně náročné. Dokud ale aspoň nějaká naděje na moji účast v Riu existuje, nepřestanu věřit," tvrdila.

Trenér Sáblíkové Petr Novák si pochvaloval, že jeho svěřenkyně zajela časovku ve velmi dobré formě. „Jenže co je to platné, když na olympiádu stejně asi nebude moct. Kdyby byla víc nahecovaná, určitě by se blýskla i lepším časem. Měl jsem pocit, že časovku prostě jen odjela, ale přesto nesmírně kvalitně," říkal Novák.

Novák: Třeba se stane zázrak

Připustil, že už moc nedoufá, že by Sáblíková v Riu startovala. „Ale třeba se stane zázrak. V rukách to mají právníci, naděje umírá poslední. Bude hrozné, pokud se jí sen o účasti na zimní i letní olympiádě nakonec zhroutí," přemítal.

Oproti původním předpokladům pojede Sáblíková v sobotu v Kyjově i mistrovský závod jednotlivkyň s hromadným startem. „V rámci přípravy na Rio jsem ho chtěla vypustit, aby se mi nic nepřihodilo. Za stávající situace jsem se ovšem rozhodla pokusit se o double," prozradila.

Reklama