Hlavní obsah

Kreuziger si vyjel premiérový domácí titul

Aktualizováno

Poprvé v kariéře vybojoval v Kyjově cyklistický titul mistra republiky v silničním závodě, ale v nominaci pro olympiádu v Riu se po dohodě s reprezentačním trenérem Tomášem Konečným neobjevil. Novopečený český šampión Roman Kreuziger z týmu Tinkoff se místa vzhledem k náročnému programu vzdal.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Cyklista Roman Kreuziger se stal poprvé v kariéře mistrem ČR.

Článek

Premiérového titulu českého mistra si nesmírně považuje. „Jedenáct let dělám profesionálně cyklistiku a až teď jsem konečně přetáhl přes hlavu mistrovský dres. Mám z toho obrovskou radost. Vyhrát tuzemský šampionát je čím dál víc prestižnější, vždyť česká silniční cyklistika jde neustále nahoru," je si jistý.

Kreuziger připustil, že mu pomohlo, že se domácí mistrovství jezdí společně s borci ze Slovenska. „Díky tomu měl náš tým ve vedoucí skupině značnou převahu. Mohl jsem se spolehnout i na podporu Petera a Juraje Sagana. Bylo mi jasné, že se musím před cílem zbavit Zdeňka Štybara, protože by byl v závěrečném spurtu asi rychlejší než já. Naštěstí se mi to povedlo," liboval si.

Druhý v cíli Štybar se svěřil, že nebylo snadné čelit početní převaze Kreuzigerova Tinkoff Teamu. „Snažil jsem se Romana držet, protože ve spurtu bych měl velkou šanci. Jenže v závěru mně paradoxně odjel v takovém malém kopci. Náplastí je pro mě nominace do Ria, o ní jsem vždycky snil. Budeme tam mít hodně silné družstvo," těší se.

Společné mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Kyjově - závod s hromadným startem (185,4 km):
Muži elite - absolutní pořadí:
1. Kreuziger (Tinkoff) 4:45:17
2. J. Sagan (SR/Tinkoff) -4
3. Štybar (Etixx-Quick-Step) -4
4. P. Sagan (SR/Tinkoff) -45
5. Hunal (Whirlpool-Author) -52
6. Vakoč (Etixx-Quick-Step)
7. Polnický (Verva Activejet) oba -1:04
8. Bárta (Bora-Argon 18) -1:55
9. Bucháček (Whirlpool-Author) -1:57
10. Turek (Cycling Academy) -2:04.
Jezdci do 23 let:
1. Schlegel (Klein Constantia) 4:47:54
2. Ťoupalík (Beobank-Corendon) -4
3. Kukrle (Whirlpool-Author) -13

Reklama

Související témata: