Hlavní obsah

Hirt ovládl královskou etapu a vede závod Kolem Rakouska

Fusch an der Glocknarstrasse
Aktualizováno

Český cyklista Jan Hirt vyhrál královskou čtvrtou etapu závodu Kolem Rakouska a ujal se vedení v průběžném pořadí, v němž má náskok přes minutu.

Foto: Jan Brychta

Jan Hirt

Článek

Pětadvacetiletý jezdec polské stáje CCC-Sprandi-Polkowice vybojoval cenné vítězství po stoupání na Edelweissspitze do výšky přes 2500 metrů nad mořem o 42 sekund před Španělem Davidem Beldou. V čele celkové klasifikace Hirt vystřídal domácího Markuse Eibeggera, na kterého před dnešní etapou ztrácel na šestém místě 24 sekund.

Eibegger v královské etapě na nejlepší nestačil a dojel až patnáctý. Hirt vede o minutu a 16 sekund před Francouzem Guillaumem Martinem, který dnes obsadil třetí místo, a má dobrou příležitost vylepšit loňskou třetí příčku v konečném pořadí.

"Nohy mi fantasticky jely a tým mě výborně podporoval. Teď chci žlutý trikot dovézt až do Vídně," citovala agentura APA Hirta, který utrhl Beldu v závěrečném kilometru. Jako čtvrtý český cyklista po Liboru Matějkovi, Lubomíru Tesařovi a Tomáši Konečném získal titul Král Glockneru.

Závod Kolem Rakouska dokázal z českých cyklistů vyhrát pouze Roman Kreuziger starší v roce 1991.

Hirt si vede úspěšně i v doprovodných soutěžích. Mezi vrchaři je druhý o bod za Italem Alessandrem Vanottim a v bodovací soutěži mu patří třetí pozice.

Cyklistický závod Kolem Rakouska - 4. etapa (183,0 km):
1. Hirt (ČR) 5:17:23
2. Belda (Šp.) -42
3. Martin (Fr.) -1:17
4. Schelling (Švýc.)
5. Fernández (Šp.) oba -1:20
6. Rossetto (Fr.) -1:33
Průběžné pořadí:
1. Hirt 19:07:35
2. Martin -1:17
3. Schelling -1:29
4. Fernández -1:33
5. Rossetto -1:49
6. Pernsteiner (Rak.) -2:06

Reklama

Související témata: