Hlavní obsah

Cyklista Froome dostal pokutu za ránu fanouškovi na Tour

Vielha Val d'Aran

Vedoucí muž cyklistické Tour de France Christopher Froome zaplatí pokutu 200 švýcarských franků (5000 korun) za to, že v sobotní osmé etapě udeřil fanouška. K incidentu došlo těsně před tím, než Froome po posledním stoupání v Pyrenejích zaútočil a ve sjezdu si dojel pro etapový vavřín a žlutý dres.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Chris Froome spěchá do cíle osmé etapy Tour de France.

Článek

Kolumbijský fanoušek Naira Quintany ve žlutém dresu národní fotbalové reprezentace a s vlajkou v rukou Frooma znervóznil tím, jak blízko u něho se pohyboval. "Nemám vůbec nic proti kolumbijským fanouškům. Jsou fantastičtí a starají se o skvělou atmosféru. Tenhle ale běžel hned vedle mých řídítek," omlouval své chování Froome.

"Měl vlajku, která kolem povlávala a začalo to být nebezpečné, tak jsem se rozpřáhl a praštil ho," popsal incident s příznivcem svého hlavního rivala. "Je skvělé, že je kolem trati tolik fanoušků, ale prosím, nesnažte se běhat s jezdci. Zvlášť pro ty, co jedou za vámi, to je opravdu nebezpečné," vzkázal příznivcům obhájce prvenství.

Kolumbijskému fanouškovi se ještě v sobotu večer na twitteru omluvil. "Omlouvám se za tu ránu, měl jsem vážně strach, že může zavinit pád," napsal dvojnásobný vítěz Tour.

Reklama

Související témata: