Hlavní obsah

Kulhavý jede obhajovat zlato z Londýna, až v Riu odtajní novinky

Praha

Jeho medailová kolekce z velkých akcí se leskne všemi barvami, které nabízejí stupně vítězů. Cyklista Jaroslav Kulhavý před čtyřmi lety v olympijském Londýně poznal drama, které mu přineslo zlatý vavřín. Nyní míří do Ria, přání je jasné. Medaile. „Ambice mám ty nevyšší,“ přiznává biker, který pojede v Brazílii závod cross country.

Jaroslav Kulhavý před olympiádou v RiuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve středu jste nafasoval olympijské oblečení, jak se vám zamlouvá?

Zatím jsem kolekci úplně celou neviděl, ale první kousky, které jsem zkoušel, se mi docela líbí. Je to změna, musím říct originální, jako každou olympiádu budeme hodně vidět. Nezapadneme.

Jaký je váš program do olympijského závodu?

Ještě mám docela hodně dní, závodím až poslední týden. Zatím mám klid, ale atmosféra mě začíná pohlcovat, od nominačního pléna to mám v hlavě. Už nemám ani tolik závodů, pro mě bude ten hlavní na olympiádě.

Vy jste v Brazílii trénoval, jak vidíte tamní podmínky?

Když jsme tam byli loni v říjnu, tak podmínky byly náročný. Teď by mělo být o pár stupňů méně, ne taková horka, to byl velký problém. Hned jsem chytil nějaký úžeh, úpal během dvou dnů. Ale je pravda, že neproběhla žádná aklimatizace, hned jsem skočil do tréninku.

V cross country jste za svoji kariéru vyhrál vše, co tato disciplína nabízí, jaké jsou vaše ambice pro Rio?

Asi jako vždy ty nejvyšší. Výkonnost je super, jen trochu toho štěstí bych potřeboval. Poslední tři závody nevyšly úplně všechny dobře. Byl jsem druhý, ale nebyl jsem ve své kůži. Týden potom defekt, když se rozhodovalo o vítězství. Snad to bude v Riu bez problémů.

Před velkou akcí výrobci kol většinou přichází s novinkami, platí to i pro olympijský závod?

Měly by být, ale zatím to není odtajněný, uvidíme, kdy to půjde ven.

Měl jste možnost novinky testovat?

Nějaké testy byly, jde o speciální design a nějaké technické novinky, ale to přiblížím až v Riu.

Tématem pro olympiádu je i virus zika, jak vás se toto dotýká?

Samozřejmě to řeším, ale momentálně je olympiáda důležitější. Až přijedu, dojdu si na testy, jestli tam něco není. Člověk na to musí myslet, chrání se. Většina sportovců se připravovala čtyři roky, je to nafouknutá bublina.

Reklama

Související témata: