Hlavní obsah

Hruška zvítězil i nezvítězil v časovce v Portugalsku

Rozčarování si vinou rozhodčích prožil český profesionální cyklista Jan Hruška v Portugalsku. Nejdřív ho rozhodčí označili za vítěze 18kilometrové časovky v Alpiarce a zavolali ho na stupně vítězů. Brzy se ale dočkal zklamání. Vítězem etapy totiž nakonec organizítoři vyhlásili Nizozemce Larse Booma. A ten je i v čele celkového pořadí.

Foto: ARCHIV

Jan Hruška na archivním snímku

Článek

"Trochu mi to i smrdí," přiznal Hruška po časovce v rozhovoru pro server www.jansvorada.cz. Pokud by platil původní verdikt, Hruška by se posunul ze čtvrtého místa na vedoucí příčku. Teď je nakonec pátý a Booma ztrácí 26 vteřin. Závěrečná čtvrtá etapa závodu Kolem Santaremu se jede zítra.

"Zkusím v ní znovu všechno, co bude v mých silách," říká odhodlaně 30letý Hruška. A dodává: "Závod se jede poprvé, zmatků při něm dnes bylo moc, jak mohli rozhodčí vyrobit takovou chybu, to je mi záhadou... Po přepočítání jsem prý skončil v časovce na 6. místě. Trochu to nechápu, ale nic s tím nenadělám," dodal.

Hruška cítí formu a po výhře etapy toužil. I když si jezdec nové stáje 3 Molinos Resort v minulém závodě už jako první z Čechů letos připsal body do světového žebříčku, žádný z čs. silničářů ještě v nové sezóně nevyhrál.

Reklama

Související témata: