Hlavní obsah

Španělský cyklista Contador se upsal stáji Trek

New York

Hvězdný španělský cyklista Alberto Contador stvrdil podpisem smlouvy avizovaný příchod do stáje Trek-Segafredo. O jeho novém angažmá cyklistické servery informovaly už během červencové Tour de France, ve čtvrtek americký tým příchod sedminásobného šampióna závodů Grand Tours potvrdil.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Snímek z letošní cyklistické Vuelty.

Článek

"Je nám ctí potvrdit jeho příchod pro rok 2017. Nepotřebuje nijak dlouze představit, vyhrál všechny nejtěžší etapové závody kromě mnoha dalších a patří k nejlepším jezdcům vícedenních podniků vůbec," napsali představitelé Treku v prohlášení.

Contador dosud hájil barvy Tinkoffu, tak však po této sezóně ukončí činnost. Nové angažmá už mají někteří jeho kolegové: například Roman Kreuziger bude jezdit za australský tým Orica, úřadující mistr světa Peter Sagan se upsal německé stáji Bora.

S Contadorem do Treku přestoupí jeho krajan a specialista vrchař Jesús Hernández i nynější sportovní ředitel Tinkoffu Steven de Jongh. "Jsem nadšený z příležitostí, které se přede mnou otevřely. Hlavním cílem bude pokusit se znovu vyhrát Tour de France," uvedl Contador, jenž Tour ovládl v letech 2007 a 2009. Trofeje z Gira d'Italia má z let 2008 a 2015, Vuelta mu patřila v ročnících 2008, 2012 a 2014.

Reklama

Související témata: