Hlavní obsah

Pohárový cyklokros ve Slaném ovládli cizinci, vyhrál Van der Poel

Slaný

Pátý díl Českého poháru v cyklokrosu TOI TOI Cupu ve Slaném ovládli zahraniční jezdci. Závod kategorie C1 vyhrál Nizozemec David van der Poel, mladší bratr loňského mistra světa Mathieua. Ve spurtu v cílové rovince uhájil první místo před Daanem Soetem, který dlouho vedl. Třetí skončil s půlminutovou ztrátou další Belgičan Wietse Bosman. Nejlepší z českých cyklokrosařů Michael Boroš přijel do cíle na čtvrtém místě s odstupem 43 sekund na vítěze.

Článek

"Bedna byla kousek, to je pro mě velká škoda. Chtěl jsem stát aspoň na bedně, ale neměl jsem tak dobrý den jako v Táboře nebo jiných závodech. Kluci byli lepší. Zkoušel jsem to jenom uviset v háku a stejně mě nakonec urvali," řekl České televizi Boroš, který úvodní pohárový závod v září v Táboře vyhrál.

Vedení v seriálu si upevnil Tomáš Paprstka, i když poprvé chyběl na medailových pozicích. Vítěz dvou závodů pohárového ročníku obsadil sedmé místo a zvýšil svůj náskok na devět bodů před Janem Nesvadbou, který skončil třináctý. Do konce seriálu zbývají dva závody.

"Chtěl jsem víc, chtěl jsem na bednu. Ta možnost tam byla, ale kluci byli silnější. Navíc trať byla bahnitá a mně sedí víc, když je tvrdá," uvedl Paprstka.

V kategorii žen vyhrála téměř o minutu Pavla Havlíková a připsala si třetí prvenství, kvůli absenci v jednom závodu je ale průběžně až čtvrtá. Pohárové hodnocení vede Martina Mikulášková, která dojela třetí stejně jako v sobotu v Kolíně.

Český pohár v cyklokrosu TOI TOI Cup ve Slaném (Kladensko):
Muži:
1. D. Van der Poel (Niz.) 1:00:05
2. Soete stejný čas
3. Bosmans (oba Belg.) -31
4. Boroš (Real Estate-Circus) -43)
5. D. Sweeck -1:06
6. Van Tichelt (oba Belg.) -1:15
Průběžné pořadí:
1. Paprstka 141
2. Nesvadba (oba Expres CZ-MERIDA Kolín) 132
3. Malík (Lawi Author) 102
Ženy:
1. Havlíková 40:56
2. Nosková (obě Kooperativa Jablonec n.N.) -52
3. Mikulášková (ČEZ Tábor) -1:22
Průběžné pořadí:
1. Mikulášková 135
2. Keseg Števková (SR) 126
3. Kuntová (Expres CZ-Merida Kolín) 123

Reklama

Související témata: