Hlavní obsah

Na Kreuzigera čekají výšlap na ledovec a běžky

Praha

Premiérové soustředění s týmem Orica BikeExchange zahájil včera český cyklista Roman Kreuziger. Po čtyřech letech ve formaci Tinkoff je to pro třicetiletého závodníka radikální změna, a tak je plný očekávání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger.

Článek

„Moc se těším. Znám jen tři lidi, zbytek týmu pro mě bude nový. Snad mi soustředění pomůže, abych se do něj dobře začlenil," řekl Kreuziger cestou do italského městečka Gavirate nedaleko Varese.

„V Australském institutu sportu nás čekají lékařské testy, které se dělají každý rok. Jsou potřebné k vydání patřičné závodní licence," vysvětlil Kreuziger, jenž se pyšní nejlepším českým výsledkem ze závodů Grand Tour v podobě 5. příčky na Tour de France 2013.

„Sešlo se nás třináct závodníků z Evropy, zbytek je na soustředění v Austrálii. Chystají se na tamní mistrovství a následující lednové závody ProTour," přiblížil rodák z Moravské Třebové. „My v Itálii absolvujeme taky akci na představení oblečení. Dojde i na nastavování posedu na kolech," nastínil Kreuziger.

Ve středu dopoledne členové australské stáje zamíří do Švýcarska. „Ještě neznáme přesný program teambuildingu. Půjde ale o sportovní aktivitu. Podle předběžného plánu má dojít na běžkování nebo túru na ledovec ve výšce tři tisíce metrů nad mořem. Ale klíčové pro určení programu bude počasí," vysvětlil Kreuziger, že plán se může operativně měnit.

První společné soustředění českého závodníka s novými parťáky bude trvat sedm dnů. „Pak už se všechno rozjede na plné obrátky. Půjde o klasickou zimní přípravu s posilovnou a kolem," řekl Kreuziger na prahu nové závodní etapy.

Reklama