Hlavní obsah

Cyklokrosová naděje Czeczinkarová ukončila kvůli zranění sezonu

Praha

Česká medailová naděje pro závod žen do 23 let na lednovém mistrovství světa Jana Czeczinkarová předčasně ukončila cyklokrosovou sezonu. Dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství Evropy v této kategorii má zraněné koleno.

Foto: Sport.cz

Česká bikerka Jana Czeczinkarová.

Článek

Devatenáctiletá Czeczinkarová kvůli problémům s kolenem vynechala listopadové závody Českého poháru v Holých Vrších a v Kolíně. Následně startovala ve Slaném, kde ale nebyla v obvyklé pohodě a skončila pátá.

"Po Slaném se mi koleno zase ozvalo, proto jsem následující týden znovu odpočívala. Potom jsme s trenérem Martínkem usoudili, že pauza byla poměrně dlouhá, a pokud bych se vrátila a trénovala s větší intenzitou, tak by to nebylo pro koleno moc dobré. Proto jsem nechtěla riskovat další zranění a raději předčasně ukončila sezonu," citoval web cyklokros.cz Czeczinkarovou, jež je i úspěšnou bikerkou.

Reprezentační trenér Petr Dlask si posteskl, že český tým absencí Czeczinkarové přišel o reálnou šanci na medaili z MS v Lucembursku. "Je to pro reprezentaci strašná škoda. Ale chápu, že zdraví je na prvním místě," uvedl Dlask.

Reklama