Hlavní obsah

Šimůnek má po pádu potíže s krční páteří, upadal do bezvědomí

Hlinsko
Aktualizováno

Pouze několik stovek metrů trval sobotní závod mistrovství republiky v cyklokrosu pro Radomíra Šimůnka mladšího. Obhájce titulu nezvládl nebezpečně vyhlížející sjezd z lesa na asfaltovou rovinku, přejel přes obrubník a skončil ve sněhové závěji. Ačkoliv pád zprvu nevypadal až tak hrozivě, český reprezentant byl převezen do nemocnice. Vyvázl však bez větších zranění.

Foto: Foto facebook

Cyklokrosař Radomír Šimůnek.

Článek

"Byl v bezvědomí, což je trochu horší prognóza, potom se probral. Znovu pak upadal do bezvědomí v sanitce, než přijela rychlá zdravotnická pomoc. Ale to bylo jen chvilku. Myslím, že to je snad jen otřes mozku a bude v pořádku," řekl ČTK šéf zdravotní služby závodu Petr Foltán.

Jeho slova potvrdil bývalý reprezentační trenér Stanislav Bambula, který měl zprávy z nemocnice. Šimůnek podstoupil CT vyšetření hlavy a břicha, potvrdilo se však jen podezření na lehčí otřes mozku. Z nemocnice byl propuštěn.

Samotný Šimůnek netušil, kde nastal problém. "Vůbec nevím, jak se mi to stalo. Určitě to nebylo zaviněno extrémností trati, závodník si za takové pády může sám," uvedl pro svazový web. "Mám pohmožděný celý krk a na něm límec, k tomu otřes mozku. Z nemocnice mě pustili, ale kdyby se něco zhoršilo, tak se mám doma v nemocnici hlásit. Pomlácený jsem celý," řekl Šimůnek.

Stihne MS?

U třiatřicetiletého závodníka byly původně i obavy na poranění krční páteře. "Ale končetinami hýbal, tak věřím, že to snad bude dobré," uvedl Foltán.

Zkušený jezdec by tak měl být po zdravotní stránce v pořádku pro mistrovství světa v Lucembursku, které se pojede za tři týdny. Nominace se bude teprve uzavírat. "Nyní musím být především v klidu," řekl Šimůnek.

Sjezd, v němž Šimůnek upadl, vypadá nebezpečně i bez sněhu, natož s bílou pokrývkou jako dnes. "Jezdil jsem tam hodně pomalu a dával jsem si hodně pozor, protože to tam bylo zledovatělé. Byl tam sníh a ještě k tomu vyjeté koleje a různé díry. Dole byl navíc obrubník, takže to bylo hodně nebezpečné, i když šlo asi o jediné nebezpečné místo na trati," uvedl stříbrný medailista mistrovského závodu Tomáš Paprstka.

Reklama