Hlavní obsah

OBRAZEM: Olympijský šampión dřel na Kanárech s třiadvacítkou. Užívali si podnebí, štval je vichr

Praha

Desetidenní tréninkový dril má za sebou dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý, který se na ostrově Fuerteventura připravoval společně s českým reprezentačním výběrem bikerů do 23 let. Majitel zlata ze závodu horských kol v Londýně 2012 a stříbra z Ria 2016 se domů vracel s více než tisícovkou kilometrů v nohách.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý a Jan Vastl, čeští bikeři, trénují na ostrově Fuerteventura.

Článek
Fotogalerie

„Tréninky byly v rozmezí čtyř až pěti a půl hodin. Kromě náročných stoupání jsme se museli prát s velmi ostrý větrem, který přípravu ještě ztěžoval," prohlásil trenér české bikové reprezentace Viktor Zapletal.

Společnost mazákovi Kulhavému dělali úřadující český šampión do 23 let Jan Vastl, Adéla Šafářová a Jana Czeczinkarová, kterou o nadcházejícím víkendu čeká cyklokrosové mistrovství světa v Lucembursku.

„Část tréninků jsme jezdili společně, určité úseky byla skupina rozdělená. Holky měly pochopitelně trošku odlišný režim. Navíc Jana Czeczinkarová měla upravený program s ohledem na start v Lucembursku," vysvětlil Zapletal.

Reprezentanti si užívali ve srovnání s Českem komfortní teploty kolem dvaceti stupňů, denně absolvovali přibližně sto padesát kilometrů.

Reklama