Hlavní obsah

Zkrvavený Kittel zuřil: Co mi Grivko udělal, je ostuda cyklistiky

Dubaj
Aktualizováno

Za úder loktem do obličeje soupeře byl ukrajinský cyklista Andrij Grivko vyloučen ze závodu Kolem Dubaje. Během dnešní třetí etapy zranil hvězdu dosavadního průběhu Marcela Kittela a do zbývajících dvou etap už nemůže zasáhnout.

Foto: Matteo Bazzi, ČTK/AP

Německý cyklista Marcel Kittel dostal během třetí etapy závodů v Dubaji loktem od Ukrajince Grivka.

Článek

Kittel, jenž vyhrál úterní i středeční hromadný dojezd, přijel dnes do cíle s krvavou ránou vedle levého oka a po jeho výzvě komisaři Grivka diskvalifikovali. Německý spurtér navíc požadoval pro člena týmu Astana až půlroční zákaz činnosti.

"Dostal jsem ránu od Grivka. Proto mám krev na tváři, nespadl jsem," vysvětlil lídr stáje Quick-Step Floors. Za tohle nepřijmu omluvu, to nemá s cyklistikou nic společného. To, co mi Grivko udělal, je ostuda tohoto krásného sportu," uvedl na svém Twitteru Kittel. Na jeho předchozí vavříny navázal krajan John Degenkolb, Kittel nicméně nadále celkově vede.

"Byly trochu zmatky v dnešní větrné etapě. Tým pracoval před spurtem dobře, ale nebyl jsem v dobré pozici a ani hlava mi nefungovala, jak měla," dodal lídr závodu. Čeští cyklisté v Dubaji nestartují.

Reklama

Související témata: