Hlavní obsah

Ani dřina v horách nebere Saganovi sílu. Dvojnásobný mistr světa zase kouzlil

Sierra Nevada

Výjimečné schopnosti opět ukázal během vysokohorského soustředění dvojnásobný mistr světa v cyklistice Peter Sagan. Slovenský borec ze stáje Bora-Hansgrohe při jednom z tréninků v pohoří Sierra Nevada vystřihl přes třicet vteřin trvající jízdu po zadním kole.

Foto: Sport.cz

Dvojnássobný mistr světa Peter Sagan na trati v Austrálii.

Článek

Sedmadvacetiletý rodák ze Žiliny začal sezónu v Austrálii, kde absolvoval Tour Down Under, vybojoval tři druhá místa, když ve spurtu vždy podlehl domácímu Ewanovi. Po návratu do Evropy vyrazil Sagan do Andalusie, kde se připravoval už na minulou sezónu.

Tehdy po přípravném bloku ve španělských horách vyhrál klasiky Gent-Wevelgem či Kolem Vlámska. Není proto divu, že i letos stráví Sagan v Andalusii tři týdny. „Počasí je tu chladnější, ale velmi se podobá podmínkám při jarních klasikách," vysvětlil sportovní ředitel Bory Patxi Vila, jenž v minulém roce působil se Saganem v týmu Tinkoff.

V jakém dobrém rozmaru se aktuálně nachází vítěz posledních pěti ročníků bodovací soutěže na Tour de France, se mohli fanoušci přesvědčit po jednom z tréninků, během něhož se Saganův týmový parták Maciej Bodnar zhostil role kameramana a jedinečné umění úřadujícího mistra Evropy natočil. Během necelých čtyřiadvaceti hodin vidělo video téměř půl miliónů fanoušků.

Reklama

Související témata: