Hlavní obsah

Štybar začal Tirreno v týmové časovce druhým místem! Kreuziger odpadl

Lido di Camaiore

Český cyklista Zdeněk Štybar zahájil etapový závod Tirreno-Adriatico s týmem Quick-Step druhým místem v časovce. Za nejrychlejší stájí BMC zaostali o 16 sekund a Štybarovi patří v průběžném pořadí jedenácté místo. Závod seriálu WorldTour vede Ital Damiano Caruso.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Štybar začal Tirreno druhým místemVideo: sntv

 
Článek

Druhému českému zástupci Romanu Kreuzigerovi se vstup do závodu, v němž v letech 2012 a 2014 skončil celkově třetí, nevydařil. Jeho tým Orica dojel pátý, dvě místa za stanoveným cílem, Kreuziger se navíc v balíku s kolegy neudržel. Nabral manko více než minutu a půl a figuruje na 106. příčce.

"Očekával jsem od sebe víc, ale před cílem jsem odpadl. Není to pozitivní začátek, ale věřím, že den ode dne to bude lepší," řekl na svém facebooku Kreuziger, jenž minulý týden po pádu nedokončil závod Strade Bianche. "Zítra (ve čtvrtek) nás čeká nejdelší etapa, určitě bude čas se stabilizovat po dnešním výkonu," dodal.

Štěstí v neštěstí měl Gianni Moscon z týmu Sky. Poté, co se mu v plné jízdě rozlomilo přední kolo, už pádu zabránit nedokázal (viz video). Žádné vážnější zranění však dvaadvacetiletý Ital neutrpěl, neplánovaný kontakt s vozovkou odnesl jen drobnými odřeninami.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 1. etapa (časovka družstev na 22,7 km):
1. BMC Racing 23:20
2. Quick-Step -17, 3. FDJ
4. Movistar oba -22
5. Orica -25
6. LottoNL -40
Průběžné pořadí:
1. Caruso (It./BMC) 23:21
2. Dennis (Austr./BMC)
3. Van Avermaet (Belg./BMC)
4. Küng (Švýc./BMC)
5. Oss (It./BMC)
6. Van Garderen (USA/BMC) všichni stejný čas
...11. Štybar (ČR/Quick-Step) -16
106. Kreuziger (ČR/Orica) -1:37

Reklama