Hlavní obsah

Už žádný defekt. Kulhavý s parťákem vyhráli v Africe další etapu a stíhají lídry

Caledon

Český biker Jaroslav Kulhavý a jeho tradiční švýcarský partner Christoph Sauser přidali při závodu Cape Epic v Jihoafrické republice druhý etapový triumf v řadě. V průběžném pořadí zůstávají dvojnásobní vítězové závodu druzí, ztrátu na vedoucí německo-brazilskou dvojici Manuel Fumic, Henrique Avancini snížili ze 2:39 min. na 1:20.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cape Epic 2Video: sntv

 
Článek

V posledních dvou dnech si vynahrazují zklamání z pondělí, kdy je o útok na etapový vavřín připravil pád a defekt českého olympijského vítěze z Londýna 2012 zhruba deset kilometrů před cílem.

Do cíle dnes po 78 km sice spurtoval jako první švýcarský olympijský vítěz a mistr světa Nino Schurter, ale jeho parťák a krajan Matthias Stirnemann dojel až čtvrtý za Kulhavým a Sauserem. Díky tomu se mohl česko-švýcarský pár radovat stejně jako v úterý z výhry.

Pro Kulhavého se Sauserem bylo ještě důležitější, že v průběhu etapy "utrhli" vedoucí duo Fumic, Avancini, jež dorazilo do cíle na čtvrtém místě s odstupem 1:19 minuty. Schurter se Stirnemannem jsou třetí se ztrátou čtyř minut.

"Dnes to bylo mnohem lepší než včera. Naším cílem bylo útočit ve stoupáních a na rovinkách, a to se nám povedlo," uvedl po dojezdu olympijský vítěz z Londýna Kulhavý.

Čtrnáctý ročník Cape Epic se jede do neděle.

Závod horských kol Cape Epic v JAR - 3. etapa (78 km):
1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 3:03:46
2. Schurter, Stirnemann (Švýc.) stejný čas
3. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) -8
...
12. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -7:58
Průběžné pořadí:
1. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) 11:05:51
2. Kulhavý, Sauser -1:20
3. Schurter, Stirnemann -4:03
...
8. Hynek, Lakata -20:54

Reklama

Související témata: