Hlavní obsah

Ancelottiho sladká pomsta Juventusu

PRAHA

Sladké vítězství si ve středu večer užíval kouč AC Milán Carlo Ancelotti. U srdce ho hřál triumf jeho týmu v Lize mistrů, navíc se mu skvěle podařila pomsta. Před dvěma lety jej totiž Juventus propustil ze svých služeb. Teď byl v sedmém fotbalovém nebi. "Je čas slavit," smál se na celé kolo.

Foto: ČTK

Carlo Ancelotti (vzadu) sleduje trénink svých oveček před finálovým duelem.

Článek

"Splnil se mi sen," odvětil na dotaz, co pro něj zisk nejcennější klubové trofeje znamená. "Takhle brzy ve své trenérské kariéře jsem něco podobného nečekal. O to je to radostnější." Ancelotti zároveň slíbil, že zůstane v italském hlavním městě módy. "Měl jsem nějaké nabídky, ale svou budoucnost spojuji s Milánem. Jsem tady šťastný," potvrdil.

Seedorf potřetí vítězem

Dalším šťastným mužem v řadách nových evropských šampiónů byl nizozemský záložník Clarence Seedorf. Stal se totiž vůbec prvním fotbalistou, který zvedl trofej s velkýma ušima třikrát ve třech různých týmech. Jako teenager se v roce 1995 radoval s Ajaxem, který zvítězil právě nad AC Milán, o tři roky později slavil v dresu Realu Madrid, který pro změnu rozesmutnil včera znovu poražený Juventus.

"Fantazie," vydechl středopolař tmavé pleti. "Nemám slov. Oba týmy byly výtečné, ale mám pocit, že my jsme šli vítězství více naproti," dodal. Také Seedorf si ale na závěr utkání prožil obrovská muka. Nezvládl totiž svou roli penaltového exekutora. "Hrůza, strašně mi zatrnulo," ošíval se ještě po utkání. Ale již s medailí pro vítěze na krku...

Reklama

Související témata: