Hlavní obsah

To je smůla. König se musí vzdát účasti na Giru, přitom měl být lídrem týmu

Praha

Špatná zpráva pro fanoušky české cyklistiky. Leopold König nebude startovat na letošním jubilejním 100. ročníku Gira d'Italia, kde měl být lídrem stáje Bora. Tým zveřejnil informaci s tím, že českému závodníkovi znemožní start přetrvávající potíže s kolenem.

Foto: www.bora-hansgrohe.com

Leopold König se zatejpovaným kolenem v okamžiku, kdy ještě věřil v účast na Giru.

Článek

„Rozhodli jsme se, že Leo letos Giro d'Italia nepojede. Momentálně může trénovat jen s nízkou intenzitou. Kdykoliv zvýší zátěž, bolest v koleni se znovu ozve. Se stejnými potíži se potýkal už minulou sezónu. Vedení se s Leem dohodlo, že bude nyní nějaký čas jen odpočívat bez jízdy na kole, aby se mohl plně zotavit," uvedla stáj na svých stránkách.

Zdravotní patálie nepustily Königa už do závodu kolem Baskicka. „V posledních týdnech se snažím dělat všechno možné. Kdykoliv jsme ale zařadili intervalový trénink, bolest se znovu ozvala," popisoval své potíže König.

Definitivní rozhodnutí o neúčasti na slavném závodě jej pochopitelně zasáhlo. „Jsem samozřejmě strašně zklamaný. A nejenom za sebe, ale i kvůli týmu. Dělal všechno pro to, abychom měli silnou sestavu kolem mě. Doufám, že i beze mě udělají kluci v Itálii dobrý závod," dodal König.

Reklama