Hlavní obsah

Neskutečný smolař! Cyklista předčasně slavil etapový vavřín

Messina

Na závěr 5. etapy letošního ročníku cyklistického závodu Giro d´Italia dlouho nezapomene slovinský závodník Luka Pibernik. Člen týmu Bahrain-Merida se pár metrů před cílovým prostorem utrhl z pelotonu a projel jím jako první. Třiadvacetiletý Slovinec se domníval, že etapu vyhrál, což také gesty náležitě oslavil, nicméně až po pár metrech mu došlo, že se přepočítal a závod ještě pokračuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Luka Pibernik slavil vítězství na Giru - kolo před cílemVideo: sntv

 
Článek

Bylo to pořádné faux pas, které se prostřednictvím internetu rozletělo do celého světa. Luka Pibernik chtěl při premiérové účasti na Giru ukořistit své první vítězství. A tak na konci 5. etapy zrychlil a předjel peloton. Nezastavil ho ani fakt, že ostatní spurteři jsou v klidu. S nepatrným náskokem tak projel cílem jako první.

Jeho upřímná radost ale měla krátkého trvání. Za pár vteřin mu totiž došlo, že závod pokračuje, jelikož na cyklisty čeká ještě jeden šestikilometrový městský okruh. Z hrdiny se stal rázem smolař.

Zklamaného Pibernika peloton záhy pohltit a Slovinec dojel v poli poražených. Skutečným vítězem se stal Kolumbijec Fernando Gaviria.

Reklama