Hlavní obsah

Drsná nehoda! Potlučený cyklista skončil v nemocnici

San Jose

Tohle muselo bolet! Lotyšský cyklista Toms Skujinš si ve sjezdu během druhé etapy závodu Kolem Kalifornie tvrdě ustlal na asfaltu. Byl to hodně drsný karambol. Se zlomenou klíční kostí, potlučený a odřený také skončil závodník po etapě v nemocnici. Podle videa ale mohl být nakonec rád, jeho nehoda mohla skončit daleko hůř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Drsná nehoda lotyšského cyklistyVideo: sntv

 
Článek

Pětadvacetiletý cyklista byl dlouho v úplné pohodě. V jednom ze stoupání si dokonce pleskl s fanoušků u krajnice, to ale netušil, že za chvíli mu bude ouvej. Ve sjezdu totiž ošklivě upadl a jen těžko se zvedal na nohy. Na pomoc mu rychle přišel jeden z členů motocyklového doprovodu. Skujinš se pokusil nasednout na kolo, ale okamžitě se poroučel zpátky k zemi.

Otřesený Lotyš se motal, upadly mu brýle a on se je marně snažil zvednout. Když se mu to povedlo, chtěl se vydat na druhý konec silnice, kam doprovod odklidil jeho kolo. Z kopce ale už svištěli v obrovské rychlosti další závodníci a Lotyš se jim málem vrhl pod kola. Jen tak tak, že jej některý z cyklistů nesrazil, rozhodovaly centimetry. Tady už by nejspíš šlo o daleko vážnější zranění a možná i o život.

Potlučený cyklista nakonec nasedl na kolo, ale po etapě skončil v nemocnici. Tam odhalili, že má zlomenou klíční kost a od závodění si teď nějaký čas odpočine. Na sociální síti pak Lotyš uklidnil několika vzkazy své fanoušky. Na jednom se směje své bitvě s asfaltem, na druhém děkuje všem za podporu v těžké chvíli.

Reklama