Hlavní obsah

Teď bude na Tour válka! čeká Froome. Hrozbou je přehlížený černý kůň

Praha

Třikrát už Christopher Froome získal žlutý trikot vítěze Tour de France. Nikdy ale nebyl jeho náskok před posledním týdnem závodu tak titěrný jako letos.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Chris Froome během volného dne na Tour v Le Puy en Velay.

Článek

„Minimálními rozestupy ale nejsem překvapený," prohlásil v rozhovoru pro cyclingnews. com během včerejšího volného dne. Dvaatřicetiletý lídr stáje Sky má pouhých 18 vteřin náskoku na druhou příčku, kterou drží Ital Fabio Aru. Třetí je domácí Romain Bardet s odstupem 23 vteřin, čtvrtý Rigoberto Urán jich ztrácí 29.

„Když jsem přijel do Düsseldorfu na start, tak jsem věděl, že mě čeká největší výzva kariéry. A nejtěžší bitva o žlutý trikot, kterou jsem kdy během Tour podstoupil," prohlásil borec, jenž na nejprestižnějším etapovém podniku startuje posedmé v kariéře.

Reálně ještě může britského borce, který Tour ovládl v letech 2013, 2015 a 2016, sesadit šest jezdců. Jak vidí Froome největší soky? „Každý představuje jinou hrozbu. Aru vyhrál první horský dojezd, v Alpách ještě určitě předvede velkou sílu. Bardet se opírá o skvělou týmovou podporu a zatím ukazuje mimořádně vysokou výkonnost," přemítal o dvou nejbližších soupeřích.

„V třetím týdnu budu nejsilnější"

Starost mu ovšem dělá někdo úplně jiný. „Rigoberto Urán je možná černý kůň, který zůstává trošku přehlížený. Z dané trojice je navíc nejlepší časovkář. Takže on je skutečnou hrozbou," upozornil britský mazák, že Kolumbijec má na kontě jeden časovkářský triumf z Gira a další dvě pódiová umístění z boje proti chronometru na Giru a Vueltě.

Froome přitom považuje sobotní časovku v Marseille za klíčovou. Pokud totiž udrží náskok v alpských etapách s dojezdy na Serre-Chevalier (středa) a Col d'Izoard (čtvrtek), bude mít cestu ke čtvrtému triumfu zřejmě volnou. „Tuším, že v Alpách uvidíme skutečnou cyklistickou válku. Ale já se cítím den za dnem líp a čekám, že v třetím týdnu budu nejsilnější," prohlásil Froome.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články