Hlavní obsah

Češi dojeli v úvodní štafetě na ME bikerů osmí, vyhráli Švýcaři

Darfo Boario Terme

Štafeta českých bikerů skončila na úvod mistrovství Evropy cross country horských kol v Itálii až osmá. Obhájci loňské čtvrté příčky dojeli se ztrátou téměř tří minut na vítězné Švýcary, kteří obhájili prvenství.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Závod štafet se jel nově v pětičlenné variantě, při níž k základnímu kvartetu (žena a muž z kategorie elite, muž do 23 let a junior) přibyla zástupkyně ženské kategorie do 23 let. V českém týmu tak čtveřici Jan Škarnitzl, Matěj Průdek, David Zadák a Jitka Škarnitzlová doplnila Adéla Šafářová. K medailím bylo ale tentokrát daleko.

"Tým to musí poskládat dobře kvůli taktice. Asi jsme dojeli trochu za očekáváním, otázkou je koho a jak nasadit. Já ale myslím, že my jsme to zvolili dobře; mě na posledním úseku nikdo nebrzdil, jen jedna holka," uvedl pro server mtbs.cz Škarnitzl.

"Některé státy nasadily hned všechny chlapy, aby pak holky měly klid, který to může rozhodit, když kolem nich prolítne chlap. Každopádně si myslím, že je to super, když přibyla do štafety další holka," doplnil finišman české pětice Škarnitzl.

Švýcarsko s přehledem potvrdilo roli favorita, když Andri Frischknecht na posledním úseku snadno předstihl dánskou zástupkyni kategorie do 23 let Malene Degnovou. Severský tým si pro stříbro dojel s mankem 46 vteřin. O další půlminutu zpět zůstala Itálie. Na bronzovou příčku ztratili Škarnitzl a spol. minutu a 42 sekund.

Mistrovství Evropy v cross country horských kol v Darfo Boario Terme (Itálie):
Štafeta:
1. Švýcarsko (Colombo, Roth, Indergandová, Kellerová, Frischknecht) 1:06:13 2. Dánsko (Carstensen, Andersen, Bohéová, Andreassen, Degnová) -46
3. Itálie (Kerschbaumer, Teocchiová, Zanotti, Tovoová, Colledani) -1:16
...
8. ČR (Průdek, Škarnitzlová, Zadák, Šafářová, Škarnitzl) -2:58

Reklama

Související témata: