Hlavní obsah

Sagan a spol. šli stranou! V Polsku při závodě začala rodit žena

Knurów

Během 4. etapy cyklistického etapového závodu Kolem Polska se přihodila kuriózní situace. Diváci v městečku Knurów s napětím vyhlíželi Petera Sagana a spol. Před nimi se však přímo přiřítilo osobní auto s policistou za volantem a dvěma ženami. A důvod? Jedna ze spolujezdkyň právě začala rodit.

Foto: Eli Lucero, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Jak vylíčila polská zpravodajská televize TVN 24, k policistům střežícím trasu Tour de Pologne na křižovatce dvou ulic přijel renault se dvěma ženami. "Musíme do nemocnice. Právě rodím," vysvětlila jedna z žen.

"Nebylo to snadné, ale okamžitě jsem se rozhodl, že jedeme," řekl televizi Piotr Wawrzyniak - ačkoli jeho úkolem jako policisty bylo právě hlídat, aby žádné auto nevjelo na trasu závodu, zvláště když peloton už se čekal každou chvíli. Do toho ještě řidička znervózněla, nedokázala si zapnout pás a zhasl jí motor. Poprosil tedy ženu, aby si přesedla na zadní sedadlo, a vysílačkou požádal kolegy, aby umožnili průjezd autu, za jehož volant usedl.

"Bál jsem se, že na ulici vjedou závodníci, a tak jsem celou dobu vyhlížel, zda už nejedou. A taky jsem se bál, že dojde k porodu a že to nezvládnu," svěřil se policista poté, co ženu i její společnici dopravil do porodnice. "V podobné situaci bych se znovu zachoval stejně," dodal.

Knurówem peloton projížděl v úterní čtvrté etapě, kterou vyhrál australský cyklista Caleb Ewan. Za ním si v cílové rovince 238 km dlouhé etapy ze Zawiercie do Zabrze dospurtoval pro druhé místo Danny van Poppel z Nizozemska; Sagan skončil třetí.

Reklama

Související témata: