Hlavní obsah

Ullrich prý dopoval při loňské Tour de France

Německý cyklista Jan Ullrich musí čelit dalšímu vážnému podezření, že si během kariéry pomáhal dopingovými prostředky. List Süddeutsche Zeitung (SZ) zveřejnil, že kapitán týmu T-Mobile podváděl minimálně již na loňské Tour de France. SZ na základě pátrání úřadů v dopingovém skandálu ve Španělsku tvrdí, že Ullrich dostával prvních šest dnů zakázané látky od doktora Fuentese.

Článek

Doktor Eufemian Fuentes je jedna z hlavních postav celé dopingové aféry. V lékařově diáři na červenec 2005 se našly informace, že pro jakéhosi Jana připravoval koktejl z hormonů, inzulínu, kortikoidu a testosteronu.

Pro vedení stáje T-Mobile, která Ullricha těsně před letošní Tour de France suspendovala, jsou prý informace Süddeutsche Zeitung novinkou. "Ale na základě našich zkušeností musíme bohužel vycházet z toho, že se obvinění nemusejí týkat jen letošního roku," řekl agentuře SID mluvčí týmu Christian Frommert.

Ullrich od vypuknutí aféry tvrdil, že s Fuentesem nikdy nebyl v kontaktu, důkazy však mluví proti němu. Vítěz Tour z roku 1997 měl podle dosavadních zjištění u Fuentese připravené krevní konzervy s různými kódovými jmény, jež k němu odkazují. Navíc jeho dlouholetý poradce Rudy Pevenage děkoval telefonicky lékaři v den Ullrichova vítězství v časovce na letošním Giru d'Italia a žádal "o víc". Pevenage byl na základě odposlechů z T-Mobile vyhozen a Ullrichův osud je zatím nejistý.

Reklama