Hlavní obsah

Ullrich nepodá důkazy, ty chce naopak od vyšetřovatelů

GAP

Německý cyklista Jan Ullrich momentálně nemá v úmyslu podávat důkazy o své nevině v dopingovém skandálu, který vyšetřují španělské úřady. Slavný jezdec naopak oznámil, že očekává důkazy od vyšetřovatelů, na jejichž seznamu se objevilo více než 50 jmen včetně českých cyklistů Jana Hrušky a Reného Andrleho.

Článek

"V právním státě platí presumpce neviny nejen pro mě, ale pro každého, dokud není prokázán opak," uvedl dvaatřicetiletý závodník v prohlášení, které během volného dne na Tour de France zveřejnila stáj T-Mobile. Elitní německý tým Ullricha kvůli obviněním ze Španělska těsně před začátkem závodu stáhl ze startovní listiny a pozastavil mu činnost.

Krátce před svým suspendováním vítěz Tour z roku 1997 tvrdil, že je připraven podrobit se testům DNA, aby vyvrátil podezření z krevního dopingu. Ve svém prvním veřejném vyjádření od začátku Tour se však nyní nezmiňuje, že by se k tomu chystal.

Celou záležitost prý nyní budou řešit jeho právníci. "Zjistí, jestli a případně jaká obvinění proti mně budou vznesena," prohlásil Ullrich. Na radu advokátů nehodlá v nejbližší době případ dál komentovat. Zatímco jeho kolegové bojují na Tour, olympijský vítěz a bývalý mistr světa tráví čas ve svém domě ve švýcarském Scherzingenu.

Do minulého čtvrtka měl Ullrich podat vysvětlení vedení T-Mobile, jehož mluvčí Christian Frommert v sobotu řekl, že cyklista lhůtu nesplnil. Naznačil zároveň, že závodníkovi hrozí vyhazov. Německá hvězda však v dnešním prohlášení tvrdí, že své stanovisko týmu předložila.

Reklama