Hlavní obsah

Tragédie v australském sportu. Olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa spáchal sebevraždu

Australský sport zastihla velmi smutná zpráva. Zemřel bývalý cyklista Stephen Wooldridge - olympijský vítěz z Atén 2004 a čtyřnásobný mistr světa, jenž se proslavil především na dráze, ale závodil i na silnici. Pravděpodobně spáchal sebevraždu. Devětatřicetiletý rodák ze Sydney po sobě zanechal partnerku Annu a dvě děti.

Foto: Sport.cz

Stephen Wooldridge na archivním snímku z olympiády v Aténách.

Článek

Wooldridge byl nalezen mrtev v pondělí, a přestože mnohá média označují jeho úmrtí za tragické, jen málo z nich uvádí přesnější okolnosti. Britský bulvární deník Daily Mail informuje o podezření na sebevraždu člena úspěšné týmové stíhačky, s níž kraloval světovým šampionátům 2002 až 2004 a 2006.

Verzi o tom, že si Wooldridge vzal život sám, nasvědčuje i dopis, který mu adresoval jeho přítel a bývalý australský silničář Bruce-John McIntosh. Ptá se v něm, proč si vzal život, ale také podotýká, že "alespoň je u konce jeho trápení".

Trpěl depresemi

Wooldridge, jenž byl před dvěma lety přijat v Austrálii do Síně slávy Nového Jižního Walesu, trpěl patrně depresemi. "Necháváš za sebou tisíce zlomených srdcí. Rodinu a přátele, kteří se z toho nikdy nedostanou. Ale tohle bylo tvé rozhodnutí," uvedl McIntosh.

"Proč to jen muselo zajít tak daleko? Měl jsi milující rodinu, úžasné přátele a dosáhl jsi více, než by mohla dosáhnout většina lidí za deset životů," dodal McIntosh. A nabádal komunitu cyklistů, ale i veřejnost, aby automaticky nepředpokládaly, že když je někdo špičkovým sportovcem, nemůže se potýkat s depresemi.

"Kolik z nás má za souseda někoho, kdo vyhrál zlaté medaile na olympiádě, mistrovství světa i Hrách Commonwealthu a přitom bojuje se svými démony, které v sobě má," napsal McIntosh.

Reklama