Hlavní obsah

Česká štafeta dojela na MS bikerů jedenáctá, vyhráli Švýcaři

Cairns

Štafeta českých bikerů dojela na mistrovství světa v australském Cairns na 11. místě. V sestavě obhájců loňského stříbra z Nového Města na Moravě, která se jela poprvé na světovém šampionátu v pětičlenné variantě, nechyběla hlavní hvězda výpravy Jaroslav Kulhavý. Z vítězství se radovalo Švýcarsko.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý (ilustrační foto)

Článek

Z loňské úspěšné sestavy scházeli Richard Holec s Kateřinou Nash. Jejich místa zaujali David Zadák a Karla Štěpánová, nově jako zástupkyně kategorie žen do 23 let přibyla Barbora Průdková. Trenér Viktor Zapletal tak poskládal nejsilnější možnou štafetu, kterou měl k dispozici.

Závod rozjížděl Matěj Průdek, přes výhodnou startovní pozici ale předával mezi 18 týmy až jako šestnáctý s více než minutovým mankem na vedoucí Nový Zéland. Přestože Zadák a poté i Štěpánová pozici vždy o jedno místo vylepšili, ztráta na čelo výrazně narůstala.

Po Průdkové vyrazil na závěrečný úsek Kulhavý z 12. místa a s mankem přes tři a půl minuty. Ačkoliv ho dvojnásobný olympijský medailista nakonec stlačil ke třem minutám, do nejlepší desítky už český tým dovézt nedokázal.

K triumfu se i díky finišmanovi Ninu Schurterovi, který jako úřadující olympijský šampion z Ria zcela ovládl letošní seriál Světového poháru, propracovali Švýcaři. Ještě po třetím úseku byli sice až sedmí a Schurter přebíral štafetu s minutovým mankem, jenže do té doby vedoucí Kanada nasadila na poslední úsek jezdkyni do 23 let, kterou Švýcar snadno předstihl. Kanada nakonec dojela až desátá.

Loni bronzové Švýcarsko oslavilo zlato s náskokem 24 vteřin před druhým Dánskem i třetí Francií, která obhajovala titul.

Mistrovství světa horských kol v Cairns (Austrálie):
Cross country - štafety:
1. Švýcarsko (Colombo, Roth, Freiová, Neffová, Schurter) 1:05:08
2. Dánsko (Carstensen, Andersen, Langvadová, Degnová, Andreassen)
3. Francie (Sarrou, Azzaro, Ferrandová-Prévotová, Geraultová, Perrin-Ganier) oba -24
4. Británie -30
5. USA -32
... 11. ČR (Průdek, Zadák, Štěpánová, Průdková, Kulhavý) -3:01.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články