Hlavní obsah

Cyklista Hruška je bez angažmá, jeho tým 3 Molinos Resort skončil

Jeden z nejlepších českých cyklistů Jan Hruška je v současné době bez angažmá. Jeho španělská stáj 3 Molinos Resort, kontinentální tým UCI, totiž prakticky ze dne na den ukončila svoji činnost a závodníci se ocitli na dlažbě.

Foto: ARCHIV

Jan Hruška na archivním snímku

Článek

Důvodem ukončení činnosti týmu byly především finanční problémy. "Musím okamžitě navíc vrátit všechna kola. Mám je již sbalené a posílám je do Španělska. Vlastní silniční kolo v současné době nemám, a tak zatím trénuji na horském kole Lucky Bike týmu, za který na podzim odjedu několik závodů v roli hostujícího jezdce," řekl Hruška.

Do konce roku zbývají čtyři měsíce a český profesionál by se nebránil tomu strávit je v dresu některé jiné stáje. "Ode dneška jsem volný jezdec, mohu se stát závodníkem jakéhokoliv týmu. Když se někdo ozve, tak je reálná šance na tom, že se dohodneme," potvrdil Hruška.

Relativně povedené období

V celku 3 Molinos Resort, kam před sezónou přestoupil z elitní stáje Liberty Seguros, zatím prožíval relativně povedené období. "Jezdili jsme kvalitní závody, já měl pozici lídra, který si rozhodoval o závodech, na nichž budu startovat," uvedl Hruška, jenž má na kontě vítězství v etapovém závodě Clasica Alcobendas a čtvrté místo na závodu Kolem Murcie.

Zabezpečení celku však ve srovnání s Liberty Seguros byly podstatně horší. "Problémy jsme měli od začátku s materiálem, peníze od sponzorů nechodily a a bojovali jsme s tím celý rok. Vůbec jsem například neměl časovkářskou 'kozu'. Poslední týdny to již byla jednoznačně krize," pokračoval Hruška.

Výplaty mu chodily pravidelně, ale to skončilo. "Nějaké peníze zřejmě ještě dostanu ze zálohy, kterou tým složil před sezónou na platy jezdců u UCI. Pouze mám nějaké neproplacené letenky a hotely, ty peníze už asi neuvidím. Mimo to se ještě dohadujeme o prémie za vítězství," ví Hruška.

Reklama