Hlavní obsah

Kozlíková sen o medaili na MS skrývá

Čestmír FolkPrávo

Po evropském titulu v omniu na dráze v Aténách by se ráda prosadila i mezi silničářkami. Cyklistka Lada Kozlíková touží na nadcházejícím světovém šampionátu v Salcburku po umístění mezi elitní desítkou. Příští středu ji čeká časovka a v sobotu silniční závod.

Článek

"Větší šance si dávám v časovce. Moc ráda bych se přiblížila páté příčce z předloňské olympiády v Aténách," připomněla bývalá mistryně světa ve scratchi svůj dosud největší úspěch na silnici. O medaili prý před MS raději nemluví. "Samozřejmě takový sen mám, ale raději ho skrývám. Nechci být velkohubá. Když pak skončím dvacátá, všichni by se mi vysmáli. Je lepší se držet při zemi a pak třeba všechny překvapit," myslí si.

Trať časovky si už byla prohlédnout. "Je 26 kilometrů dlouhá a nesmírně náročná. Skoro celá první polovina závodu povede do kopce. Pokud bude foukat vítr, bude to pro všechny hodně nepříjemné. Pak následuje krátký sjezd a dalších šest kilometrů rovinky. V ní bude potřeba se na kole vyždímat z posledních zbytků sil," tuší.

Časovku na MS považuje za závod pravdy. "V ní se ukáže přesně, na co kdo má. Já závody na velkých akcích typu olympiády či mistrovství světa doslova miluju. Myslím, že se na ně dokážu koncentrovat. Také nyní se cítím v dobré formě," tvrdí svěřenkyně trenéra Usnula.

"Mám za sebou vydařené soustředění ve Svatém Mořici i úspěšné vystoupení na mistrovství republiky. Ve Švýcarsku jsem hodně dřela v posilovně. Té jsem přišla v poslední době na chuť. A jezdila jsem tam do tak prudkých kopců, že jsem teď doma zvládla výjezd na Praděd naprosto lehce," usmívá se šestadvacetiletá cyklistka.

I v závodě s hromadným startem vidí v Salcburku šanci na solidní umístění. "Okruh vede zčásti po trase časovky. Jeho profil s řadou převýšení bude taky hodně obtížný. Myslím, že se peloton roztrhá a do cíle se bude jezdit po skupinkách. Musím být neustále vpředu a zachytit klíčové úniky," předsevzala si.

Reklama