Hlavní obsah

Landis tvrdí, že zůstane jediným pravým vítězem Tour

MADRID

Floyd Landis zřejmě kvůli pozitivnímu dopingovému testu přijde o titul z letošní Tour de France, ale stále se považuje za jediného opravdového vítěze. Americký cyklista při návštěvě Vuelty znovu zdůraznil, že je nevinný a vědomě žádný testosteron nebral.

Článek

"Nemám co skrývat a nemám čeho litovat. Jsem nevinný a myslím, že to moji právníci budou schopni dokázat," prohlásil Landis v rozhovoru pro španělský list Marca.

Svou obhajobu hodlá postavit na údajném špatném postupu při provádění antidopingové zkoušky. "Antidopingové kontroly na Tour jsou plné nesrovnalostí," poznamenal.

Po potvrzení pozitivního testu ho propustila stáj Phonak. Landis se nyní vydal do Madridu na konzultaci s právníky, ale také na návštěvu několika cyklistických stájí startujících na Vueltě včetně svého bývalého týmu. "Přišel jsem, abych se rozloučil se svými spolujezdci a personálem Phonaku, protože po Tour na to skoro nebyl čas," vysvětlil.

Landisovým případem se bude zabývat Americká antidopingová agentura, která mu zřejmě na dva roky zastaví činnost a zbaví ho titulu z Tour. Ten by měl získat druhý muž výsledkové listiny Španěl Oscar Pereiro.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články