Hlavní obsah

Kreuziger se na Paříž-Nice posunul na sedmou příčku

Cyklista Roman Kreuziger se po třetí etapě závodu Paříž-Nice díky bonusovým sekundám posunul na sedmou příčku průběžného pořadí. Novým lídrem před středeční časovkou je bývalý šampion Luis León Sánchez ze Španělska.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Cyklisté mají na závodu Paříž-Nice za sebou třetí etapu.

Článek

Etapu o délce 210 km vyhrál po úniku trojice jezdců domácí Francouz Jonathan Hivert. Vítěz závodu z roku 2009 Sánchez skončil druhý, třetí dojel další Francouz Rémy di Gregorio. Peloton dovedl do cíle v Chatel-Guyon s odstupem 38 sekund domácí spurtér Arnaud Démare jedoucí naposledy v trikotu lídra.

Kreuziger dojel v hlavním poli na 27. místě a díky dvousekundové bonifikaci z průběhu etapy se posunul na průběžnou sedmou pozici s odstupem 41 sekund na Sáncheze.

"Trošku jsme to takticky nezvládli, protože jsme si s (týmovým kolegou) Estebanem Chavesem nechali ujet skupinu se Sánchezem, který asi zítra v časovce pojede excelentně," uvedl český cyklista týmu Mitchelton-Scott. "Ale jinak máme závod rozjetý dobře. Simonovi (Yatesovi) se dnes nevedlo, což se může stát. Pořád tam ale máme do velkých hor Estebana a já tam můžu být jako záloha," poznamenal Kreuziger.

Před středeční 18,4 km dlouhou časovkou má Sánchez náskok 28 sekund na druhého Démarea, třetí je s odstupem 35 sekund Španěl Gorka Izagirre.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 3. etapa (210 km)
1. Hivert (Fr./Direct Energie) 5:22:49
2. L. Sánchez (Šp./Astana)
3. Di Grégorio (Fr./Delko) oba -1
4. Démare (Fr./FDJ)
5. Teunissen (Niz./Sunweb)
6. Greipel (Něm./Lotto-Soudal)
...27. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott) všichni -38.
Průběžné pořadí
1. L. Sánchez 13:21:56
2. Démare -28
3. G. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida) -35
4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors) -38
5. Teunissen, 6. Wellens (Belg./Lotto-Soudal)
7. Kreuziger všichni -41.

Reklama