Hlavní obsah

Cavendish má po dalším tvrdém pádu zlomené žebro

Lido di Camaiore

Po dalším tvrdém pádu má bývalý cyklistický mistr světa Mark Cavendish zlomené žebro. Dvaatřicetiletý britský spurtér v únoru odstoupil ze závodu Kolem Abú Zabí kvůli otřesu mozku a ve středu dojel značně potlučený do cíle úvodní etapy Tirrena-Adriatica.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zraněný Mark Cavendish dojíždí týmovou časovku na Tirreno-AdriaticoVideo: sntv

 
Článek

"Rentgen ukázal, že má zlomené sedmé žebro na pravé straně," uvedl dnes jeho tým Dimension Data. Cavendish, který je také trojnásobným mistrem světa na dráze v bodovacím závodu dvojic, dokončil na Tirrenu týmovou časovku viditelně otřesený s krvavými šrámy v obličeji, na nohou i rukou.

Podle šéfa stáje vjel Cavendish v šedesátikilometrové rychlosti zadním kolem do díry. Ještě před vyšetřením v nemocnici bylo kvůli překročení časového limitu jasné, že nebude moci pokračovat.

Cavendish před touto sezónou vyhlásil, že hodlá závodit ještě nejméně tři roky do olympijských her 2020 v Tokiu. Jedním z jeho cílů je zaútočit na rekord Eddyho Merckxe v počtu etapových triumfů na Tour de France. Brit jich má zatím 30, legendární Belgičan o čtyři více. Loňská Tour pro Cavendishe skončila zlomenou lopatkou po kolizi s Peterem Saganem.

Reklama