Hlavní obsah

Kwiatkowski na mokru v časovce uhájil prvenství v Tirrenu

Bývalý mistr světa Michal Kwiatkowski se stal prvním polským vítězem cyklistického závodu Tirreno-Adriatico. V závěrečné časovce, kterou ovládl Australan Rohan Dennis, první místo nejen udržel, ale navýšil náskok před Italem Damianem Carusem na konečných 24 sekund.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kwiatkowski jako první polský cyklista ovládl etapový závod Tirreno-AdriaticoVideo: sntv

 
Článek

Kwiatkowski se dostal do čela závodu po nedělní páté etapě, v níž dojel třetí, a v dalších dvou dnech modrý trikot lídra uhájil. Během necelého měsíce oslavil už druhé prvenství v etapovém závodě poté, co v únoru podruhé v kariéře vyhrál Kolem Algarve. Úspěch týmu Sky podtrhl třetím místem v konečném pořadí Brit Geraint Thomas.

V dnešní časovce na 10 kilometrů využil Dennis toho, že jel ještě na suché trati. Světový rekordman v hodinovce zvítězil o čtyři sekundy před Nizozemcem Josem van Emdenem. Kwiatkowski, který startoval jako poslední, zaostal za Australanovým časem o 20 sekund a těsně se nevešel do první desítky.

"Byly to pěkné nervy. Když jsem se rozjížděl, začalo pršet, takže jsem se bál, že by se něco mohlo zvrtnout. Musel jsem jet na méně nafouknutých galuskách, bylo to zrádné," uvedl Kwiatkowski.

Před časovkou měl na Carusa k dobru jen tři sekundy. "V některých zatáčkách se mohlo stát cokoli, proto jsem musel jet opatrně. Ale cítil jsem se dobře a díky tomu to vyšlo. Je to paráda držet v ruce ten trojzubec," komentoval cenu pro vítěze.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 7. etapa (časovka na 10 km):
1. Dennis (Austr./BMC) 11:14,
2. Van Emden (Niz./LottoNL-Jumbo) -4,
3. Castroviejo (Šp./Sky),
4. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) oba -8,
5. Moscon (It./Sky) -12,
6. Hepburn (Austr./Mitchelton-Scott) -13,
...63. Štybar (ČR/Quick-Step Floors) -58.
Konečné pořadí:
1. Kwiatkowski (Pol./Sky) 25:32:56,
2. Caruso (It./BMC) -24,
3. Thomas (Brit./Sky) -32,
4. Benoot (Belg./Lotto Soudal) -1:06,
5. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -1:10,
6. Landa (Šp./Movistar) -1:13,
...40. Štybar -18:16.

Reklama