Hlavní obsah

Turnaj Spring Spirit v Písku uzavře ligovou kvalifikaci

O nadcházejícím víkendu 22.-23. 5. se v jihočeském Písku uskuteční druhý a závěrečný kvalifikační turnaj mužských (open) týmů na mistrovství republiky. Hrát se bude ve Všesportovním areálu Dukla a na hřišti TJ Hradiště. Kromě deseti českých týmů z pěti měst se turnaje zúčastní také dva týmy ze Slovenska.

Foto: Lucie Schönová

Zopakují Prague Devils o tomto víkendu na turnaji v Písku vítězství z prvního kvalifikačního turnaje?

Článek

První kvalifikační turnaj se odehrál v polovině dubna rovněž v jižních Čechách, v Malšicích u Tábora. Zvítězil zde A-tým pořádajícího oddílu Prague Devils. Tento víkend bude v Písku několik týmů bojovat o postup do první ligy.

„Favoritem turnaje bude některý z pražských týmů, které se v Malšicích umístili naprvních třech místech, tedy Prague Devils, Prakem Zničíš nebo Terrible Monkeys,“ říká ředitelka turnaje Katka Jandová. Dodává však, že hodně záleží na složení týmů, které zatím není jasné. Kvalitní sestavu chystají budějovičtí 3SB, tradičně vysoká herní kvalita se dá očekávat i od týmu Outsiterz, kteří na turnaj přijedou až z Bratislavy.

Domácí tým Peace Egg pořádá kvalifikační turnaj již počtvrté. Po několika letech hraní v okolních vesnicích se jim letos podařilo vrátit zápasy zpět do Písku. „Turnaj je součástí širšího kulturního programu Cipískovište, který se koná v centru města“ uvádí kapitán týmu Marek Holický. „Tam také bude náš promostánek s instruktáží a výukou, videoprojekcí a soutěžemi pro děti.“ U stánku se často budou střídat samotní ligoví hráči, kteří si tam odskočí v pauzách mezi zápasy.

Finále turnaje, které se bude hrát v neděli odpoledne bude komentované a uvede tak do hry i diváky, který ultimate frisbee zatím moc neznají.

Venkovní mužská (open) soutěž se hraje systémem dvou kvalifikačních turnajů, na nichž týmy získávají body za své umístění. Podle celkového bodového zisku z obou turnajů jsou pak rozřazeny do první a druhé ligy. Zápasy první a druhé ligy se odehrají na finálovém turnaji, který se letos bude konat 5.-6. června v Třebechovicích pod Orebem.

Reklama