Hlavní obsah

Mistrovství republiky open a žen opět online

O víkendu 5.-6. 6. se v Třebechovicích pod Orebem uskuteční mistrovství české republiky v kategorii open a ženy. Nedělní vyřazovací zápasy a ženské i mužské (open) finále budete mít možnost sledovat v přímém internetovém přenosu.

Foto: Ondřej Bouška

Výsledky z kvalifikace napovídají, že mistrovství republiky bude velmi napínavé. Finálové zápasy můžete sledovat živě.

Článek

Mistrovský titul v kategorii open budou v Třebechovicích již počtvrté obhajovat Prague Devils. Ostatní pražské týmy však staví rovněž velmi silné sestavy a výsledky druhého kvalifikačního turnaje napovídají, že budeme svědky jednoho z nejnapínavějších mistrovství posledních let.

Z baráže mohou do finálových bojů promluvit i nepražné týmy. Mezi možnými favority na postup ze spodní skupiny patří týmy z Písku a z Českých Budějovic. Celkově se o titul mistra republiky utká devět open týmů.

V ženské kategorii nastoupí letos sedm týmů. Favoritkami jsou jednoznačně ženy z týmu Žlutá zimnice, které dokázaly získat titul čtyřikrát v posledních pěti letech. Ve finále se většinou utkaly s Prague devils. Po finálovém vystoupení ženského týmu Velká morava na letošním halovém mistrovství republiky je však třeba počítat s dalšími možnými adeptkami na titul.

Po loňském úspěchu budou i letos nejdůležitější zápasy mistrovství republiky přenášeny živě na internetu. „Komentované přímé přenosy jsou pro nás zajímavým nástrojem, jak přiblížit pravidla sportu lidem, kteří by na zápasy normálně nepřijeli. Navíc je to letos také příprava na mistrovství světa klubů v červenci, ze kterého budeme některé zápasy vysílat živě,“ říká Petr Kotěšovec z České asociace létajícího disku, jenž má letos přenosy na starosti.

První přenos začíná 11:45. Ve 14:45 začíná ženské finále a následovat (15:35) bude finále open.  Živé vysílání bude možno sledovat na adrese www.strizna.cz nebo  www.frisbee.cz.

Reklama