Hlavní obsah

Hot Beaches chtějí na pražském MS navázat na úspěch z Londýna

Poprvé se bude mistrovství světa v ultimate frisbee konat v České republice a konečně se vrcholné akce tohoto sportu zúčastní také české týmy. Na světovém šampionátu v Praze budou chtít navázat na třetí místo z loňského mistrovství Evropy i dámy z ryze ženského klubu Hot Beaches. "Velký úspěch by byl dostat se mezi čtyři nejlepší týmy z Evropy," přeje si kapitánka Alena Malá.

Foto: Petr Kotěšovec

Alena Malá z týmu Hot Beaches

Článek

Hot Beaches zaznamenaly na posledním ME v Londýně výrazný úspěch českého frisbee. Kromě třetího místa vyhrály i Spirit of the Game, což bývá stejně ceněné jako vítězství v celém turnaji. Před světovým turnajem na domácí půdě tak budou vůči nim panovat velká očekávání.

"Když se nám podaří skončit třetí nebo čtvrté mezi evropskými týmy, tak to bude velký úspěch. Konkurence je přece jen obrovská," zůstává Alena Malá opatrná. Skromnost přitom není na místě, "její" tým má letos za sebou  několik velmi povedených výsledků.

Na největším plážovém turnaji světa s dvacetiletou tradicí v italském Rimini obsadily třetí příčku, o pár týdnů později pak skončily stříbrné na podniku v Bruggách, v Amsterdamu byly čtvrté. Na dvou českých turnajích si pak vyzkoušely hru proti mužským týmům a následovala dvě víkendová soustředění. Připraveny jsou tedy kvalitně.

Však je také hned na úvod celého šampionátu čeká pořádně ostrá zkouška. V neděli od 18 hodin nastoupí v rámci slavnostního zahájení turnaje proti kanadskému celku Storm, jednomu z výše nasazených týmů turnaje. "Kanaďanky mají velice kvalitní tým, navíc hrát zahajovací zápas může být dost náročné na psychiku," neskrývá Malá obavy.

V základní skupině šampionátu je pak čekají ještě Irky a nejlepší japonský tým UNO. "Známe jen Irky, které jsme už na turnajích potkaly. Jsou houževnaté, ale měly bychom je porazit," myslí si kapitánka.

Ženský tým Hot Beaches vznikl na přelomu roku 2003 a 2004 kvůli účasti na největším plážovém turnaji v Rimini. Název původně vybraný pro plážový ultimate už týmu zůstal a pražský celek se během šesti let své existence rozšířil také o mimopražské hráčky a zařadil se postupně mezi nejlepší evropské kluby. V současnosti v týmu hrají i čtyři Slovenky, Rakušanka a Američanka.

Reklama