Hlavní obsah

České týmy odehrály zápasy prvního dne mistrovství světa v ultimate frisbee se vztyčenou hlavou

První hrací den mistrovství světa v ultimate frisbee je úspěšně za námi. 136 týmů, 3500 hráčů nastoupilo do sportovních areálů na Strahově a ve Vršovicích, aby rozehrály největší šampionát v dějinách ultimate frisbee. V přibližně 100 zápasech jsme mohli vidět dravý boj českých týmů o postup do vyšších pater. Jak dopadl Silence, český open tým v zápasech se světovou elitou a ostatní čeští zástupci?

Foto: Dave Sanders

Silence obhájcům titulu ukázali, že to tu nebudou mít jednoduché.

Článek
Fotogalerie

Hned na začátku dne Silence čekala zkouška ohněm, když se utkali s obhájci titulu japonskými Buzz Bullets. Do poločasu drželi proti mistrům světa krok a předváděli vynikající hru, která Buzz Bullets zjevně zaskočila. Ve druhém poločase ale japonský tým ukázal, proč je právem řazen k favoritům mistrovství a českému týmu utekl až ke konečnému výsledku 17:10. Odpoledne, v možná nejdůležitějším utkáním na turnaji, se střetli se švýcarským týmem Freespeed. Tento zápas rozhodoval o postupu mezi nejlepších 24 týmů na turnaji a začátek zápasu byl podle očekávání naprosto vyrovnaný. Po poločase Freespeed mírně odskočil na rozdíl několika bodů, ale český tým nesložil zbraně a po sérii skvělých obranných zákroků, postupně bod po bodu náskok švýcarského týmu dotáhnul. Utkaní dospělo ke konci času a na výsledkové tabuli byl stav 13:13. Bylo jasné, že o vítězi rozhodnou maličkosti. V posledním bodu zápasu švýcaři několikrát ztratili disk, ale Silence této příležitosti nedokázali využít a po velké bitvě odešli ze zápasu poraženi 15:14. Silence budou tedy bojovat v druhé polovině startovního pole, ze skupiny C již najisto postupují obhájci titulu Buzz Bullets a Freespeed.

Český zástupce v kategorii mix, Velká Morava nepřehrál ve svých nedělních zápasech ani jednoho ze dvou soupeřů, kteří ale patří k favoritům turnaje ve své kategorii. Americký tým Mental Toss Flycoons a novozelánadský tým Credo. V dalším utkání čeká Velkou Moravu tým Sexy Legs a v tomto utkání by mohl český tým pomýšlet na vítězství.

V ženské kategorii zastupuje Českou republiku tým Hot Beaches, který byl vybrán pro večerní zápas dne, jež následoval po otevíracím ceremoniálu šampionátu. Jejich soupeřem byl kanadský tým Storm, který byl favoritem tohoto utkání. Začátek také vyšel lépe kanadskému týmu, kdy si postupně vybudoval až čtyřbodový náskok. Na českých hráčkách byla znát nervozita, kterou ale po poločasu hodily za hlavu a udělaly ze zápasu největší drama dne a skvělý divácký zážitek. Obrovským nasazením dokázaly náskok soupeře stáhnout a vyrovnat na 16:16. Stejně jako v zápase Silence, i zde rozhodoval poslední bod. A bohužel pro české barvy, i zde byl šťastnější soupeř, který poslední bod ukořištil na svou stranu a zvítězil 17:16.

I přesto, že české týmy nedokázaly první den zvítězit, tak předvedly, že na turnaji mohou držet krok s jakýmkoliv soupeřem a mají potenciál na dobré umístění. První den jinak nepřinesl, snad kromě kategorie masters, žádné velké překvapení. V něm první nasazený tým Vigi z Japonska, podlehl holandskému týmu Red Lights, který přijel jako dvanáctý nasazený. Evropské týmy se celkově v této kategorii předvedly v dobrém světle a po prvním dni se drží vysoko.

Co vám nabízí mistrovství světa v ultimate frisbee dnes?

České týmy Silence a Velká Morava odehrají své zápasy ve Vršovicích a Hot Beaches budou k vidění v areálu na Strahově.

Silence na hřišti 20 od 10:30 proti maďarským LOL.

Hot Beaches od 10:30 proti japonským UNO na hřišti 15 a od 14:30 na hřišti 18 s Little Miss Sunshine.

Velká Morava od 12:30 na hřišti 25 a od 16:30 na hřišti 30.

Večer jsou na pořadu opět vybraná utkání, tzv. zápasy dne, které začínají v 18:30 a budou v obou areálech. Na Strahově v mixu The Chad Larson Experience ze Spojených států proti anglickým Jeremy Codhand a ve Vršovicích na atletickém stadionu Slavia zápas v kategorii open mezi kolumbijským týmem Euforia a Doublewide, opět ze Spojených států. Toto utkání bude také přenášeno online, na stránkách www.strizna.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články