Hlavní obsah

Boje o čtvrtfinále na mistrovství světa v ultimate frisbee vrcholí. Český tým Hot Beaches má na něj stále šanci

Mistrovství světa v ultimate frisbee se pomalu blíží do své poloviny. Úterní program bohužel narušil silný déšť a polovina zápasů musela být přeložena na dnešní den. Šampionát tak čeká skoro dvojnásobná porce zápasů, které by měly napovědět o složení týmů pro čtvrtfinále. Český zástupce v ženské kategorii Hot Beaches, má stále šanci se do něj dostat.

Foto: Jan Pirgl

Postoupí Hot Beaches do čtvrtfinále? Byl by to obrovský úspěch.

Článek

Hot Beaches začaly pondělí s druhým nasazeným týmem, japonskými UNO. Hot Beaches, povzbuzeni výborným výkonem z nedělního zápasu, před plnými tribunami, nastoupily proti velice silnému soupeři s odhodláním se pokusit favorita překvapit, nicméně po několika bodech se zdálo, že k překvapení nedojde a české hráčky prohrály 6:17. Druhý zápas byl pro Hot Beaches naopak jednoznačnou záležitostí, když si hravě poradily s irskými Little Miss Sunshine a zvítězily 17:8. V úterý se české hráčky na hřiště nedostaly, jejich odpolední zápas byl přeložen na dnes.

Kategorie Open

Český zástupce Silence v kategorii Open jednoznačně přehrál ve svém jediném pondělním zápase maďarský tým LOL. I přes toto vítězství skončil ve skupině C na třetím místě, což pro Silence znamená pouze boj o 25. místo ze 48 týmů. Za pozornost stojí kladná bilance Silence (+ 4 body), která je o bod vyšší, než jejich přemožitelů, švýcarských Freespeed. Švýcaři sehráli s vítězem „české“ skupiny podobný duel jako Silence. Do poločasu drželi s favoritem vyrovnaný stav, ale v druhém poločase již nestačili a japonský tým dokráčel s přehledem k vítězství 17:11.

V prvním úterním zápase, a díky bouřce také posledním zápase skupiny U, začali Silence dobře a ujali se vedení 5-3. CUUP nedokázali nástup českého týmu zadržet a Silence začali pravidelně své vedení navyšovat. Zápas byl krátce před koncem přerušen kvůli bouřce a nakonec předčasně ukončen za stavu 12:5 pro Silence. Úterní odpolední zápasy byly přeloženy na dnes.

Oslovili jsme Petra Haeringa, jednu z opor týmu Silence, který hodnotí dosavadní účinkování Silence na turnaji "Zápasy ve skupině se nám poměrně dost vydařily, určitě nám k tomu pomohl přípravný zápas s kanadským týmem Invictus, který jsme poměrně jednoznačně prohráli a to nás vrátilo na zem ze snění. Pomohlo nám to také se koncentrovat víc na sebe a naší hru, než na to s kým hrajeme a na kolikátém místě je soupeř nasazený. S Buzz Bullets jsme zahráli výborný první poločas, který jsme prohráli pouze 9:7. S Freespeed, kde jsme věděli že půjde o klíčový zápas se nám také herně dařilo. Bohužel jsme během zápasu měli jako tým menší herní výpadek a oni nám rázem odskočili na čtyři body, což se pak v závěru zápasu těžko dohání. Po zápase jsme cítili jisté rozladění ze Spiritu ze strany Freespeedů, kteří nebyli ochotni o ničem moc diskutovat. Poslední zápas proti LOL braly oba týmy spíš odpočinkově. Jinak z předvedenou hrou jsme spokojeni, výsledkově to bohužel úplně nevyšlo." Silence tak budou hrát ve skupinách o 25.místo a ambice českého týmu nám sdělil Tomáš Němeček. "Určitě bychom skupinu chtěli vyhrát, abychom dosáhli na nejlepší možný výsledek, kterým je 25. místo."

Kategorie Mix

Velká Morava, český zástupce v kategorii Mix, ve 12:30 rozehrála v pondělí ve Vršovicích partii s estonským týmem Sexy Legs. Český tým hned zkraje zápasu ztratil několik disků a jeho estonský soupeř tak získal poměrně snadno vedení 4:7. Důležitý bod, kdy Velká Morava snížila na 5:7, obstarala hezkou spoluprací dvojice hráčů Jakub Vondra s Františkem Havlíkem. České publikum navíc hned v příštím bodě potěšila Lucie Schönová, která na kraji soupeřovy zóny srazila přihrávku estonských rozehrávačů a následně sama chytila další bod. Rozjetý rychlík z Moravy získal poločas pro sebe za stavu 9:8. Perfektně fungující stroj se ale po poločase začal zadrhávat a český tým kupil zbytečné chyby, kterých Sexy Legs dokázali využít. Zápas dospěl do poslední bodu za stavu 12:12, ve kterém čeští hráči začínali obranou. Velká Morava vkročila do stejných šlépějí jako před nimi Silence nebo Hot Beaches. Dokázala ubránit estonský útok, ale svůj následně také neproměnila a Sexy Legs již druhou šancí nepohrdli a po několika přihrávkách mohli slavit vítězství 13:12.

Úterní zápas Velké Moravy byl stejně jako zápas českých Silence kvůli bouřce přerušen krátce před koncem. Po dohodě kapitánů byl stejně jako zápas Silence předčasně ukončen. Velká Morava v něm tak těsně podlehla španělským Guayota Ull 8:11.

Partneři Mistrovství světa klubů v utlimate frisbee v Praze
Hlavní partneři
5Ultimate, Discraft, TNT express, Mitsubishi Motors, Iris Congres Hotel
Mediální partneři
střižna.cz, sport.cz, deník, nzsnaps.com, Ultimate Photos.org, UltiVillage
Partneři
Auto Palace Vysočany, Quix, Botas, 4pm, best4men, Provozně ekonomická fakulta (ČZU Praha), Žluté lázně, Ultimate Peace, ekolo.cz, Disk Golf Station, Nokia, Ultimo, RICOH Impromat, Febio Fest 2010, Prague Intrnatonal Marathon

Reklama