Hlavní obsah

Hot Beaches postoupily na MS v ultimate frisbee do osmifinále. Porazí favority turnaje a dosáhnou tak na historický úspěch?

Jiří Voseček a Petr Kotěšovec

Čtvrtý den mistrovství světa v ultimate frisbee byl pro většinu týmů zásadní, když se dohravála většina skupin, které rozhodují o tom, kdo půjde do čtvrtfinále. To je pro většinu týmů, určitě pro ty s vysokými ambicemi, dělící čára mezi úspěchem a neúspěchem. České týmy Silence v kategorii open a Velká Morava v mixu, již tuto šanci na to se do čtvrtfinále probojovat ztratily. Poslední z českých zástupců, ženský tým Hot Beaches dnes ale čeká osmifinálová bitva s prvním nasazeným a největším favoritem, americkým týmem Fury.

Hráčky Hot Beaches se radují po vítězném zápase s anglickými Iceni.

Článek

Hot Beaches ve včerejších zápasech zaskočily jednoho z evropských favoritů, londýnský tým Iceni. Vítěz evropského klubového mistrovství z loňského roku od začátku zápasu na české hráčky nestačil a už v poločase prohrával o pět bodů. Ani v druhé půli se nezmohl na nějaký obrat a český tým si celkem pohodlně dokráčel pro nečekané vítězství 15:10.

V druhém zápase narazily Hot Beaches na japonský tým Chukyo University a opět předváděly skvělou hru, založenou na dobrém útoku a intenzivní obraně. Hra byla vyrovnaná a zápas musel  rozhodnout až poslední bod. Bohužel opět nedopadl ve prospěch českého týmu, stejně jako v zahajovacím zápase Hot Beaches proti kanadským Storm a české hráčky zápas ztratily 13:14.

Pokud si Hot Beaches chtěly udržet čtvrtou pozici, zaručující postup mezi 16 nejlepších týmů, musely bezpodmínečně porazit své poslední včerejší soupeřky, tým Yaka z Francie. Tento zápas Hot Beaches zvládly a po poměrně hladkém průběhu, kdy francouzskému týmu nedovolily téměř nic, zaslouženě vyhrály 15:8 s zaručily si postup do osmifinále.

Silence pokračují v dolní polovině kategorie open v dobrých výkonech a vítěznou šňůru zápasů natáhli na čtyři. Včera si snadno poradili s ukrajinským týmem Gigolo a 15:3 a také s kolumbijským týmem Absolut, který přehráli o jediný bod 13:12. Dnes je čeká dohrávka skupiny U s belgickými Mooncatchers a tento zápas rozhodne o jaké konečné místo se Silence budou prát. Stále mají šanci dolní skupinu vyhrát a skončit na 25. místě.

Velká Morava v mixu se konečně dočkala svého prvního vítězství na turnaji. Výsledkem 15:12 porazila německý tým Heidees. Ve druhém zápase včerejšího dne pak podlehla týmu Freespeed Coed ze Švýcarska. Bude tak hrát o 29. až 36. místo.

Podle dosavadních výsledků zatím turnaji dominují podle předpokladů americké týmy. Skoro všechny už buď postoupily do čtvrtfinále nebo k němu mají velice blízko. Snad pouze v kategorii Masters mají ve čtvrtfinálových zápasech větší zastoupení evropské a jiné národy než celky ze Spojených států. Jinak české příznivce může kromě týmového úspěchu Hot Beaches, také těšit pohled na statistiku v této kategorii, kde Veronika Šedová drží sedmou příčku v průběžném pořadí nejlepších nahrávačů a skórujících hráčů.

Rozpis všech dnešních zápasů najdete na: scores.wucc2010.com. Od 18:30 jsou k vidění vybrané čtvrtfinálové zápasy ženské kategorie a kategorie open. Open kategorie bude na Rošického stadionu na Strahově a zápas žen bude probíhat ve Vršovicích na atletickém stadionu Slavie. Tento zápas bude navíc přenášen na internetu online. Sledovat jej můžete na stránkách www.strizna.cz.

Partneři Mistrovství světa klubů v utlimate frisbee v Praze
Hlavní partneři
5Ultimate, Discraft, TNT express, Mitsubishi Motors, Iris Congres Hotel
Mediální partneři
střižna.cz, sport.cz, deník, nzsnaps.com, Ultimate Photos.org, UltiVillage
Partneři
Auto Palace Vysočany, Quix, Botas, 4pm, best4men, Provozně ekonomická fakulta (ČZU Praha), Žluté lázně, Ultimate Peace, ekolo.cz, Disk Golf Station, Nokia, Ultimo, RICOH Impromat, Febio Fest 2010, Prague Intrnatonal Marathon

Reklama