Hlavní obsah

MS v ultimate frisbee zatím dominují mimoevropské týmy. Hot Beaches ve čtvrtfinále neuspěly

Včerejší den byl na mistrovství světa ve znamení první fáze play off. Týmy se po skončení základních a druhých skupin, pustily do bojů o konečné umístění. Na pořadu byly v některých kategoriích osmifinále, někde čtvrtfinále, v kategorii Masters se odehrála již také semifinále. Český ženský tým sice nestačil na favorita turnaje, americký tým Fury a podlehl mu v osmifinále, odpoledne ale opět dokázal, že se mu na turnaji daří, když porazil anglický tým Leeds Leeds Leeds.

Foto: David Prucha

Stanou se zítřejší finálové zápasy čistě americkou záležitostí? Od devíti hodin ráno se můžete přesvědčit na vlastní oči na atletickém stadionu Slave ve Vršovicích. Vstup je zdarma.

Článek

Dnes tak české hráčky čekají souboje o konečné deváté místo. "Před turnajem jsem si tajně přála boj o deváté místo a nakonec se to povedlo, což si myslím, že je pro nás obrovský úspěch," říká k úspěšnému tažení Hot Beaches, jedna z nejlepších hráček na turnaji Veronika Šedová. Je jasné, že Hot Beaches skončí jako druhé nejvýše umístěné evropské družstvo na turnaji, což potvrzuje loňský bronzový úspěch na mistrovství Evropy klubů. Bez zajímavosti také není, že na turnaji české hráčky porazily oba anglické týmy, které právě na loňském mistrovství obsadily první a druhé místo. Lépe jsou na tom už jen Woodchicas z Německa, které se jako jediný evropský tým probojovaly do čtvrtfinále.

Silence v kategorii open včera své dva zápasy opět s přehledem vyhráli a můžou tak jen litovat prohraného zápasu o jediný bod v základní skupině se švýcarskými Freespeed. Bohužel formát turnaje byl pro ně v tomto ohledu krutý, protože zde předvádějí hru, se kterou by nebyli bez šancí ani ve vyšších patrech své kategorie. Dnes je čekají dva zápasy, které rozhodnou, zda vybojují konečné 25. místo.

Velká Morava na pražském šampionátu sice vyhrála pouze jeden zápas, ale vzhledem k tomu, že je to poměrně nový tým, tak je pro něj samotná účast na mistrovství světa vynikající zkušeností a také motivací do budoucna se zlepšovat. Dnes bude hrát o konečné 37. místo ve své mixové kategorii.

Podle dosavadních výsledků turnaji dominují především americké týmy. A to ve všech čtyřech kategoriích. Po třech zástupcích mají v dnešních semifinále kategorií open, ženy a mix. Zde je doplňují dva japonské a jeden kanadský tým. Finále kategorie Masters je dokonce čistě americkou záležitostí. Dnes se v něm od 17:30 na atletickém stadionu Slavie ve Vršovicích utkají týmy Troubled Past a Surly. Tento zápas bude živě přenášen na internetu na stránkách www.strizna.cz.

Reklama