Hlavní obsah

Hot Beaches dovezly z Londýna páté místo

České hráčky mají za sebou další prověrku před srpnovým mistrovstvím Evropy. O víkendu si v Londýně zahrály první kolo britské ligy, kde v silné konkurenci obsadily páté místo.

Foto: Hana Pevná

Hot Beaches vyhlížejí další úspěchy.

Článek

Pozvání k účasti v britské soutěži si Hot Beaches vysloužily skvělými výkony v loňském roce. Na mistrovství světa v Praze porazily oba favorizované týmy z Británie, Iceni a Leeds. Ženy z Leedsu nedokázaly rozjeté Češky porazit ani ve finále Evropské ligy. Změřit síly mohly týmy opět minulý víkend.

Češky přijely do Londýna v počtu čtrnácti hráček, včetně několika nových členek. První zápas ve skupině proti Brightonu vyhrály bez problémů 15:2. Druhý a poslední zápas základní skupiny už tak jednoznačný nebyl. S Nice Bristols se Češky zpočátku přetahovaly o vedení. Ve druhé půli měly lehce navrch a poločas vyhrály 8:7, ale Angličanky v závěru zabodovaly a po skončení časového limitu vyhrávaly 11:10. Vítězem se měl stát tým, který nejdříve dosáhne 13 bodů, což se podařilo po stažení sestavy pražskému celku. Poslední sobotní zápas byl o nasazení do čtvrtfinále a Češky se v něm utkaly s pozdějšími vítězkami celého turnaje, londýnskými Iceni. Hot Beaches měly větší problémy se silným větrem než jejich soupeřky, které tolik neztrácely útok a poměrně rychle nasbíraly vítězných 15 bodů.

Nedělní čtvrtfinále proti dalšímu hostujícímu týmu, Francouzkám Yaka, se Češkám moc nepovedlo. Tempo dokázaly držet asi do pěti bodů, pak se ale soupeřky utrhly a šly přesvědčivě za výhrou. Hot Beaches, které tak ztratily šanci bojovat o medaile, se ale nevzdaly a do zápasu, který následoval po dvacetiminutové pauze, šly naplno. V první části zápasu proti Dirty Olives si Češky vytvořily pohodlný náskok, který soupeřky nedokázaly stáhnout, i když v závěru sebraly Češkám několikrát útok a skórovaly asi tři body za sebou. Utkání skončilo za stavu 15:10.

Posledním soupeřem Hot Beaches byly Irky Little Miss Sunshine. Zápas byl zpočátku dost vyrovnaný, v úvodu se dařilo více Irkám, ale Hot Beaches dokázaly jejich útok zastavit účinnou obranou a nakonec vyhrát 13:10.

„Páté místo je slušný výsledek. Myslím, že jsme mohly být maximálně čtvrté, na ty první tři anglické týmy jsme asi neměly,“ vyjádřila se k výkonu týmu jeho kapitánka Alena Malá. „Turnaj byl pro nás dost přínosný. Zlepšily jsme sehranost v útoku i v obraně a hru ve větru, který byl celý víkend opravdu silný. Navíc jsme hrály proti hodně kvalitním týmům, které nepotkáváme každý den, takže skvělá zkušenost.“

Hot Beaches jsou základem ženské reprezentace a tak nabyté zkušenosti bude tým moci zužitkovat už za necelé dva týdny na třídenním turnaji Windmill Windup v Amsterdamu. Tam se také rozhodne o finální podobě reprezentace na evropský šampionát.

Výsledky:
1. Iceni
2. LeedsLeedsLeeds
3. SYC
4. Yaka (Francie)
5. Hot Beaches (ČR)
6. Little Miss Sunshine (Irsko)
7. Dirty Olive 1
8. Nice Bristols 1
9. Swift
10. BAF
11. Crown Jewels
12. Brighton

Reklama