Hlavní obsah

Silence a Hot Beaches vezou vítězství i postup na finále Evropské ligy

V Mariboru se minulý víkend uskutečnil regionální kvalifikační turnaj Evropské ligy. Oběma kategoriím dominovaly české týmy, Hot Beaches v ženské kategorii a tým Silence v kategorii open. Ten navíc vyhrál i cenu Spirit of the Game. Oba týmy si zároveň zajistily postup na finále Evropské ligy, které bude na konci září v Brugách.

Foto: Petr Kotěšovec

České týmy Silence a Hot Beaches si zatím vedou v letošní Evropské lize na výbornou. Vyhrály obě kvalifikační kola a na finálovém turnaji v Brugách tak mají šanci útočit na nejvyšší příčky.

Článek

V ženské kategorii se účastnilo sedm týmů, z toho dva mimo soutěž, a bojovalo se o dvě postupová místa. Hot Beaches turnajem prošly poměrně suverénně, když ve všech sobotních utkáních své soupeřky přehrály, a po prvním dnu tak bylo jasné, že postupují a na turnaji zvítězí. Druhé postupové místo nakonec získal rakouský tým Eyecatchers, který v rozhodujícím zápase porazil slovenský tým Lay-D's.

V open kategorii startovalo 12 týmů, mezi nimi jediný český zástupce a zároveň favorit turnaje, tým Silence. Český tým vstoupil do turnaje dobře, když v pátek porazil dva rakouské týmy, Catchup a 2EZ. V sobotu pak v prvním zápase těsně prohrál s dalším rakouským týmem theBigEz 14:15, což znamenalo, že další dva zápasy musí vyhrát, aby se dostal do semifinále a měl tak snazší cestu k postupu.

A to se podařilo. Oba zápasy proti polským týmům Silence vyhráli a skončili tak po základní skupině na druhém místě. Semifinálovým soupeřem byl vítěz druhé skupiny, maďarský tým LOL.

Maďaři, ač nebyli před turnajem považováni za favorita, svou skupinu poměrně suverénně vyhráli a v průběhu semifinále dokazovali proč. Se Silence drželi celý první poločas zdatně krok a trpělivě proměňovali své útoky. Zápas se zlomil na konci prvního poločasu, kdy Silence dvakrát prolomili soupeřův útok a poločas vyhráli 8:7. Druhý poločas byl už poměrně jednoznačný a Silence postoupili do finále po výsledku 15:10.

Tam na ně čekal soupeř ze základní skupiny, se kterým Silence prohráli, theBigEz, kteří ve druhém semifinále přehráli slovenský tým MorHo!.

Silence tentokrát vyšel začátek zápasu a nenechali soupeře vytvořit náskok jako v prvním zápase. Poločas sice Češi o bod prohráli, ale v druhém poločase změnili obrannou taktiku a nakonec rakouský tým porazili 15:12.

Hrálo se nejen o vítězství na turnaji, ale také o postup do elitní osmičky na finálovém turnaji Evropské ligy, kde startuje celkem 24 týmů. Finále v Brugách proběhne ve dnech 30. 9 až 2. 10.

Výsledky ženy:
1. Hot Beaches (ČR)
2. Eyecatchers (Rakousko)
3. Lay-D's (Slovensko)
4. Huntimate (Maďarsko)
5. Whatever (Polsko)
Mimo soutěž:
Box (Rakousko)
ToMiDeli (Slovinsko)
SOTG: Eyecatchers
Výsledky open:
1. Silence (ČR)
2. Thebigez (Rakousko)
3. MorHo! (Slovensko)
4. LOL (Maďarsko)
5. Catchup (Rakousko)
6. Uprising (Polsko)
7. Huck Norris (Slovinsko)
8. Innsiders (Rakousko)
9. Upsadaisy (Rakousko)
10. Girl Stays Home (Polsko)
11. Hallodigaz-E? (Maďarsko)
12. 2EZ (Rakousko)
SOTG: Silence

Reklama